Haberler

Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali'nde Resim Sergisi Açıldı

Güncelleme:

8. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali kapsamında hazırlanan 'Edebiyattan Tuvale Roman Kahramanları' başlıklı resim sergisi, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mehmet Özen Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı. Sergide İstanbul, Troya ve Rus edebiyatı temaları işleniyor.

"8. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali" kapsamında hazırlanan, "Edebiyattan Tuvale Roman Kahramanları" başlıklı resim sergisi ziyarete açıldı.

Ressam Ahmet Umur Deniz ve atölye öğrencilerinden oluşan 32 sanatçının yaptığı 60 tablo, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mehmet Özen Sanat Galerisi'nde sergilendi.

Serginin açılışında Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Yalın ve Roman Kahramanları Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Asan konuşma yaptı.

Sergide İstanbul, Troya ve Rus edebiyatı temaları işleniyor

AA muhabirine açıklamada bulunan ressam Deniz, sergiyi 3 ana tema üzerinden oluşturduklarını belirterek, "Bir temada 20 öğrenci var. Bazı ressam arkadaşlar 3 temaya birden katıldı. Projelerin bir tanesi Troya, bir tanesi İstanbul, bir diğeri de Rus edebiyatı temalı img." dedi.

Deniz, roman temalarını tuvale taşıma fikrini Ömer Asan ile geliştirdiklerini kaydederek, "Hangi romanlar üzerine resim çizileceğini Ömer belirledi. Romanları öğrencilere verdik. Öğrenciler okuduktan sonra bunlarla ilgili kompozisyonları oluşturdu. Okuduktan sonra romanlar üzerine notlar aldılar ve en son, gördüğünüz resimler oluşturuldu." ifadesini kullandı.

Serginin öğrenciler arasında dayanışma fikri oluşturduğuna dikkati çeken Deniz, "Bir araya gelen genç arkadaşların dayanışma içerisinde yaptığı bir çalışma. Türkiye'de ilk olduğunu düşünüyorum. Sonucunun da etkili olduğunu, ressam arkadaşların kişiliklerini ve duyarlılıklarını yansıttığını düşünüyorum." diye konuştu.

Sergi 29 Aralık'a kadar açık olacak

Maltepe Üniversitesinden bazı öğrenciler de roman kahramanı kılığında sergide bulundu.

Sergide, Türk romancılar Ahmet Hamdi Tanpınar, Halide Edip Adıvar ve Kemal Tahir'in yanı sıra Cengiz Aytmatov, Mihail Bulgakov, Lev Tolstoy gibi yazarların klasik eserlerine dair resimler yer alıyor.

Sergi 29 Aralık'a kadar ziyarete açık olacak.

Festival yarın başlıyor

Yarın başlayacak 8. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali ise 21 Aralık'a kadar Maltepe'deki Marmara Eğitim Köyü'nde okurla buluşacak.

Son 100 yılda Türk romanındaki belli başlı yazar ve eserler, festival konukları ve öğrenciler tarafından festivalde ele alınacak.

Açılış konuşmasını yazar Gülten Dayıoğlu'nun yapacağı etkinliğe İnci Aral, Hilmi Yavuz, Haydar Ergülen, Oya Baydar, Feridun Andaç, Aslı E. Perker, Tuna Kiremitçi, Metin Celal, Adnan Özer, Serhat Demirel, Ercan Yılmaz, Oğuz Şenses, İbrahim Dizman, Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Güncel Önkal, Prof. Dr. Rüstem Arslan, Dr. Egemen Ozan Sönmez, Doç. Dr. Haluk Öner, Doç. Dr. Selda Uygur Gürbüz, Yusuf Çotuksöken, Kenan Göçer, Esra Yapıcıoğlu, Hasan Öztürk, Elvan Kaya Aksarı, İmren Tübcil, Mustafa Okumuş, Serkan Türk, Neslihan Önderoğlu ve Fecri Polat konuk olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Roman Kahramanları Mehmet Özen Edebiyat İstanbul Maltepe Edebiyat Festival Sanat Etkinlik Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title