Haberler

Polonya'da aşırı sağcı milletvekili Grzegorz Braun'ndan yangın tüplü İsrail protestosu

Güncelleme:

Polonya'da aşırı sağcı Konfederasyon Partisi Milletvekili Grzegorz Braun, parlamentonun alt kanadı Sejm'de Hanuka menorasındaki şamdanda yanan mumları yangın söndürücü ile söndürdü. Braun, "İnsanlık adına biraz onurunuz varsa İsrail'e tepki gösterin." derken, 3 ay süreyle maaşının yarısının ve 6 ay süreyle de tüm harcırahının kesilmesi cezası verildi. Hanuka, Kudüs'ün M.Ö. 200'lerde yeniden Yahudiler'in eline geçmesi nedeniyle kutlanan 8 günlük Yahudi Bayramı olarak biliniyor.

Polonya'da aşırı sağcı Milletvekili Grzegorz Barun, parlamentoda Hanuka menorasındaki şamdanda yanan mumları yangın söndürücü ile söndürdü. Braun, "İnsanlık adına biraz onurunuz varsa İsrail'e tepki gösterin." ifadelerini kullandı. Hanuka, Kudüs'ün M.Ö. 200'lerde yeniden Yahudiler'in eline geçmesi nedeniyle kutlanan 8 günlük Yahudi Bayramı olarak biliniyor.

Polonya'da Aşırı Sağcı Milletvekili Hanuka Menorasını SöndürdüGrzegorz Braun

AŞIRI SAĞCI VEKİL, HANUKA BAYRAMI İÇİN YAKILAN MUMLARI SÖNDÜRDÜ

Polonya parlamentosunun alt kanadı Sejm, dikkat çeken bir protestoya sahne oldu. Aşırı sağcı Konfederasyon Partisi milletvekili Grzegorz Braun, Hanuka menorasındaki (8 günlük Yahudi bayramı Hanuka boyunca yakılan bir şamdan) mumları yangın söndürücü ile söndürdü.

"İNSANLIK ADINA ONURUNUZ VARSA İSRAİL'E TEPKİ GÖSTERİN"

Geçmişinde Yahudi karşıtı ifadeler bulunan Braun, eline bir yangın söndürücü alarak menoraya doğru yürüdü ve mumlara ve tüm Sejm salonuna köpük püskürttü. Braun, "İnsanlık adına biraz onurunuz varsa İsrail'e tepki gösterin." ifadelerini kullandı.

Polonya'da Aşırı Sağcı Milletvekili Hanuka Menorasını Söndürdü

MAAŞINDA KESİNTİYE GİDİLDİ

Sejm Başkanı Szymon Holownia, Braun'u mevcut oturumdan ihraç etti ve Donald Tusk hükümetinin güven oylamasına sunulacağı oturuma ara verdi. Holownia ayrıca Braun'un davranışına karşı bir önergenin savcılığa gönderileceğini ve milletvekilinin dini bir töreni engellediğinin bildirileceğini söyledi. Sejm Başkanlık Divanı, Braun'a 3 ay süreyle maaşının yarısının ve 6 ay süreyle de tüm harcırahının kesilmesi cezasını verdi. Başkanlık Divanı, Sejm Ofisi'ne savcılığa başvuruda bulunma yetkisi verdi.

HANUKA NEDİR?

Hanuka veya Işıklar Bayramı, Seleukos İmparatorluğu'nun elindeki Kudüs'ün (Yeruşalim) MÖ 200'lerde Yahudiler tarafından geri alınmasının şerefine 2200 yıldır kutlanan bir Yahudi bayramıdır. İbrani takvimine göre Kislev'in 25. gününden başlayarak sekiz gün sekiz gece boyunca sürer. Gregoryen takvimine göre en erken Kasım sonunda, en geç ise Aralık ortalarında meydana gelir.

Polonya'da Aşırı Sağcı Milletvekili Hanuka Menorasını Söndürdü

Festival, menora (veya hanukkiah) adı verilen dokuz dallı bir şamdanın mumlarının yakılmasıyla başlar. Bir dal tipik olarak diğerlerinin üstüne veya altına yerleştirilir ve bir mum, diğer sekiz mumun yakılması için kullanılır. Bu özel muma şamaş denir. Hanuka sözcüğü İbranice "adama, ithaf etmek" anlamlarına gelir. Bu bayram, Gregoryen takvimiyle aralık, kasım sonu ya da çok ender olarak ocak başına denk gelir.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Polonya İsrail Kudüs Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

tövbekar 34:

helalolsun adamsin

6
0
yanıtYanıtla
tövbekar 34:

insan olanlarda var ama azinlikta

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title