Haberler

Podgoritsa'da Tika Karadağ Proje ve Faaliyetleri Tanıtım Toplantısı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Podgoritsa Program Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen TİKA Karadağ Proje Tanıtım Toplantısı, Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da gerçekleştirildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Podgoritsa Program Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen TİKA Karadağ Proje Tanıtım Toplantısı, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da gerçekleştirildi.

TİKA tarafından Karadağ'da sürdürülen projelerin değerlendirilmesi ve tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısına, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik'in yanı sıra Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, Karadağ Meclis Başkanı Yardımcısı Sulyo Mustafiç, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçiliği temsilcileri, belediye başkanları, bakanlıkların üst düzey yetkilileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Basın toplantısında konuşan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Çevik, 2007 yılında başkent Podgoritsa'da TİKA olarak faaliyetlere başladıklarını belirterek, TİKA'nın ülke genelinde altyapı, sağlık, eğitim ve kültür alanları başta olmak üzere hemen her alanda 185 proje gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin dünya genelinde 2013 yılı içerisinde 3,3 milyar dolar değerinde yardım yaptığını kaydeden Çevik, "TİKA, hiçbir milletin mensubiyetine bakmaksızın yardım faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Şu an dünyanın her bölgesinde etkin bir Türkiye var. 2013 yılı içerisinde dünya çapında yapılan 3,3 milyar dolar yardımla, Türkiye dünyanın en çok yardım yapan üçüncü ülkesi konumundadır. Bugüne kadar TİKA olarak ihtiyaç olan her yerde bulunduk ve bugünden sonra da bulunacağız" şeklinde konuştu.

Balkan coğrafyasının her köşesinde hizmet verdiklerini de ifade eden Çevik, bölge ülkelerinden Bosna Hersek ile Sırbistan'a sel felaketinde yardım eden ilk kuruluşun da TİKA olduğunu vurguladı. Projeleri anlatan TİKA Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı ise, Karadağ'da TİKA tarafından gerçekleştirilen projelerin ağırlıkla sağlık ve eğitim alanında olduğunu belirterek, 2015 yılı içerisinde de eğitim ve sağlık projelerine ağırlık vereceklerini, bunlarla beraber Karadağ'daki ortak kültürel mirasımızın korunması konusunda tarihi eserlerin restorasyon ve bakımlarının yapılacağını kaydetti. 2014 yılı içerisinde 23 proje tamamlandığını ve 9 projenin de yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyleyen Yazıcı, 2015 yılının ilk yarısında Karadağ'ın en büyük hastanesi konumundaki Karadağ Klinik Merkezi'nin tadilat ve donanımını tamamlayıp hizmete açacaklarını kaydetti.

Program, düzenlenen kokteyl ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Çevik Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title