Haberler

"Pazarcımızın Mağduriyeti Söz Konusu Değil"

Güncelleme:

Pazarcılar Federasyonu Başkanından Başkan Dündar'a teşekkür.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçede resmi olarak kayıtlı 532 pazarcı esnafının bulunduğunu, yeni yapılan modern pazar alanlarındaki yerlerin pazarcı esnafına dağıtımında da, hiçbir pazarcının mağdur edilmediğini açıkladı. Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman da Başkan Dündar'a, esnafa yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Osmangazi ilçesinde yeni ve modern Pazar yerlerini bir bir hayata geçiren Başkan Mustafa Dündar, Pazar yerleri ile ilgili tepki gösteren esnafa yönelik soruları cevaplandırdı. Yürütülen çalışmaların yasa ve tüzüklere uygun olduğunu ifade eden Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Çiftehavuzlar Fatih Yaşam Merkezi ve Çarşamba Pazarpark bünyesindeki kapalı pazar yerleri için, Elmasbahçeler Kültür Merkezi'nde kura çekimi gerçekleştirildiğini, kura sonucu belirlenen yerlerin 2013 yılı başından itibaren pazarcı esnafının kullanımına sunulacağını söyledi.

MODERN PAZAR ALANLARIMIZ AVM'LERLE YARIŞIYOR

Belediye olarak, Osmangazi'de, 5 ayrı kapalı pazar alanı inşaatı için 30 milyon liralık bir yatırım bütçesi ayırdıklarını dile getiren Başkan Dündar, bu sürece katkı koyan herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar; "Pazarcı esnafımız ve vatandaşların bizden kapalı pazar yerleri konusunda talepleri oldu. Bu talepler doğrultusunda Akpınar, Çarşamba, Çiftehavuzlar, Hamitler ve Soğanlı mahallelerimizde kapalı Pazar alanları inşa ettik. Bunlardan Akpınar Yaşam Merkezimizi Ekim ayında düzenlenen törenle hizmete açtık. Pazarcımız, modern pazar yerleri sayesinde AVM'lerle yarışır duruma geldi. Bugün ve yarın çekeceğimiz kuralarla da, Ocak ayı itibariyle Çarşamba ve Çiftehavuzlar'da pazarcı esnafımız yeni yerlerine geçecek" dedi.

Bundan sonraki çalışmalarını da, esnafın ve vatandaşların talepleri doğrultusunda planlayıp hep birlikte hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Dündar, "Onlar rahat bir ortamda çalışıyorsa, inanıyoruz ki, vatandaşlarımız da bu rahatlıkla alışverişini yapacak. Tarih kenti, marka kent Bursa'da bizler de bu hizmetleri sunmaya devam edeceğiz" dedi.

KATKI PAYI YİNE ESNAFA DÖNECEK OLAN BİR PARADIR

Pazarcı esnafından bazılarının, katkı payları ve yerlerinin taşınması konusundaki tepkiler hakkındaki soruları da yanıtlayan Başkan Mustafa Dündar, "Bizlerin yapmış olduğu tüm çalışmalar yasa ve tüzüklere uygun yapılıyor. Yapmış olduğumuz katkı payı, pazarlara yapılan masrafların tamamını karşılayın manasında değil, bir katkıdır. Çünkü o orasını kullanıyor. Esnafımız oraya ne kadar katkı koyuyorsa, o kadar sahiplenecek demektir. Şu ana kadar katkı payını ödeme oranı yüzde 95'tir. Tüm pazarcı esnafımız bu katkı payını ödeyip bize teşekkür etmektedirler. Katkı payı, belediyenin kasasına yatmaktadır ve yine aynı şekilde esnafa dönecektir" dedi.

KAYITLI 532 PAZARCI ESNAFIMIZ VAR

Belediyenin yürüttüğü çalışmayla hiçbir pazarcı esnafının mağdur edilmesinin söz konusu olmadığını belirten Mustafa Dündar, hiçbir pazarcıdan hak edilmeyen bir talepte bulunulmadığını ifade etti. Dündar, "532 kayıtlı pazarcımız var. Bu pazarcılarımızdan kura sonucu yerleri belirlenenler, günü geldiğinde yeni ve modern pazar yerlerinde tezgahını açacak. Eylem yapanların içerisinde de başkan dahil, hemen hepsi parasını yatırıp kuraya katıldı" dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Bu arada, Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman da Başkan Dündar'a, çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Pazarcı esnafına yönelik çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade eden Çakman, "5957 sayılı Haller Yasasında bir takım değişiklikler oldu. Buna göre sokak pazarları Büyükşehirlerde 2017 yılının başına kadar, illerde ise 2016 yılının başına kadar islah edilecek ve kapalı semt pazarlarına dönüşecek. Biz de, bu konuda belediyelerden devirlerimizi verip, katkı paylarını almasını istiyoruz. Bizler, belediyelerimize katkı koymaya hazırız. Belediyelerimizin yanındayız" dedi.

SIKINTI YOK

Çakman, "Bizler, pazarcı esnafının ne sıkıntısı varsa başkanımızla meşru zeminde oturur çözeriz. Başkanımdan da o konuda rahat olmasını istiyorum. Herhangi bir sıkıntı yoktur. Sayın Dündar'a esnafa yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Dündar Hüseyin Dündar Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title