Haberler

Papa ve Patrik'ten 'Yeniden Birleşme' Mesajı

Güncelleme:

Patrik Bartholomeos, önünde eğilen Papa Francesco'nun başını öptü ve eliyle okşadı. İkilinin yaptığı görüşmede, kiliselerin birleştirilmesi mesajları verdiği öğrenildi.

Papa Francesco, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti.

Papa Francesco, patrikhane girişinde kendisini çiçeklerle karşılayan çocukları öptü.

Patrikhanenin içerisindeki kiliseye geçen Papa Francesco'yu burada, Fener Rum Patriği Bartholomeos karşıladı.

BAŞINI ÖPTÜ VE ELİYLE OKŞADI

Papa, patrikhanede Aziz Andreas Yortusu arifesinde yapılan ayine katıldı.

Ayinde, Papa Francesco ve Fener Rum Patriği Bartholomeos birbirine sarıldı. Patrik Bartholomeos önünde eğilen Papa Francesco'nun başını öptü ve eliyle okşadı.

BİRLEŞME MESAJI MI?

Papanın bu ziyaretiyle 1054 yılında birbirlerini karşılıklı aforoz ederek ayrılan katolik ve ortadoks kiliselerinin yeniden birleşmesi yönünde güçlü mesajlar verildiği ifade edildi.

PAPA'NIN VAAZI

Ayini yöneten Papa Franciscus, vaazında diyalog ve birlik mesajı verdi.

"Kendi bireyciliğimiz ve yalnızca kendi dediğimizi doğru sanmacılığımızla farklılık yaratmaya çalıştığımız zaman bölünme yaratıyoruz" ifadesini kullanan Papa, "Kendi insani planlarımızla birlik yaratmaya çalıştığımız zaman da tektipçiliğe ve onaylamacılığa ulaşıyoruz" dedi.

Papa Franciscus, zenginliğin, çeşitliliğin ve farklılığın karşıtlık anlamına gelmediğini vurgulayarak, "Uyuşmazlıkları, bölünmeleri ve anlaşmazlıkları aşabilir, birliğin ve esenliğin inandırıcı işaretleri olabiliriz" diye konuştu.

Vaazının sonunda, hastalığı nedeniyle 2008'den bu yana görevini icra edemeyen Ermeni Kilisesi Patriği Mesrob Mutafyan için dua ettiğini belirten Papa Franciscus, Mutafyan'ı sevgiyle andığını dile getirdi.

Papa Franciscus, ayrıca Fener Rum Patriği Bartholomeos'u, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin'i, Süryani Katolik Cemaati Lideri Yusuf Sağ'ı, Ermeni Patrikvekili Aram Ateşyan'ı ve Protestan cemaatlerin temsilcilerini içtenlikle selamladığını söyledi.

O ARAÇ 80 BİN KİLOMETREDE

Bu arada papanın İstanbul ziyaretinde kullandığı araç da yakından görüntülendi. Aracın 80 bin kilometrede olduğu görüldü. Papa, patrikhaneden çıkarak Harbiye'deki Vatikan temsilciliğine gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Andreas Yortusu Patrik Bartholomeos Bartholomeos Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500

Yorumlar (33)

Sibel:

ne kadar guzel!!!! Bizim muslumanlar olsa biri Sünni diğeri Şii kesin birbirini keserdi. . . Demek ki medeniyet, baris, insanilik Hristiyan lik tan gelmiş, , Ayol Tayyib ve AKp ye de biraz medeniyet getirseydiniz?

6
7
yanıtYanıtla
KURTULUŞ İSLAMDADIR:

KÜFÜR TEK MILLETTIR - ATALARINDAN GÖRDÜKLERI SAPIKLIKLARI SÜRDÜREN ; IMAN EDIP ISLAMA TABI OLMAYANLAR ICIN SADECE VE SADECE SONSUZ CEHENNEM VAR:

3
7
yanıtYanıtla
mü'minMobil-ANDROID:

kafirler kufurde birleşiyor biz hakta ayrisiyoruz. iki millet vardır. hanif,müstakim ve sadıklar yolu islam; küfür nifak ve gayri ahlaki kafirler yolu. hakk ile batilin kavgasında hakk olan taraf sağlam duramadigi kendi içinde tefrikaya hizipçiliğe fırkaya bölündüğü için küfürle muharebe edecek küfrüne dur diyebilecek güçte değil.bu bitmislikten kurtulmanın yegane yolu İslam kardeşliğini peygamber devrini yeniden dünyaya hakim kılmaktır. bir kürt bir arap bir türk sırf ırkından dolayı öteki gibi geliyorsa hastalıklı beyin var demektir. çare ilaç yalniz İslam dadır. yeniden zihinlere İslami zihni yüklemeli bütün -izmlerden kurtulmali, yalniz sade musluman olarak yaşamanın yolunu bulmalıyiz.

7
2
yanıtYanıtla
aziz:

siz kertenkele dizileri ile zaman gecirin. , boko haram isid el nusra gibi katillerde muslumanligi tum dunyaya en iyi sekilde tanitiyor zaten.

2
5
yanıtYanıtla
yıldız:

ALLAH A EŞ KOŞUP. . . . . . . PEYGAMBER SAV TANIMAK İSTEMEYENDEN DAHA ZALİM KİM VARDIR. . . . . HADİS TE KÜFÜR TEK MİLLETTİR BUYRULMUŞTUR. . . . . AYET DE İSE KAFİR OLANLAR BİRBİRLERİNİN DOSTLARIDIR BUYRULMUŞTUR enfal 73

5
2
yanıtYanıtla
bunların dini imanı para gerisi hikaye:

200 gazete. 150 radyo. 50Tv kanal sahibi Vatikan 4 milyar dolar) rezerve olduğu tahmin ediliyor. Kâr ve gelirleri hakkında bir açıklama yapmaktan ısrarla kaçınan kuruluş, bugün dünya borsalarının en hatırı sayılır müşterilerinden biri olarak tanınıyor. Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan ''World'' adlı dergiye göre mal varlığının büyük kısmını altın rezervi olarak saklayan Vatikan, bu servetin büyük kısmını ABD''de merkez bankası olarak işlev gören Federal Reserve Bank''te tutuyor. Kilise ayrıca Shell, General Motors, Bethlehem Steel, General Electric gibi büyük şirketlerde de hisse sahibi

2
5
yanıtYanıtla
koavaraciMobil-ANDROID:

olmasi gerekende o zaten ayrilmid olmalari en buyuk kyip ve sacmalik insallah tez zamanda birlesorler hayirlisiyla

5
1
yanıtYanıtla
MEMOmobilWeb@haberler.com:

Bize ne

2
4
yanıtYanıtla
samsunlu şenay:

YÜCE RABBİMİZE ÇOCUK İSNAD EDİP, HAŞA ''HZ. İSA ALLAHIN OĞLUDUR'' DİYE İNANAN HRİSTİYANLAR VE ''ALLAH''IN SEÇKİN KULUYUZ ONU DA ADAM EDERİZ İSTESEK'' DİYEN YAHUDİLER ASLA CENNETE GİREMEYECEK. KURANI KERİME İNANAN ONU OKUYAN GÖRÜR.

5
1
yanıtYanıtla
mehmet:

miras babadan oğula sömürün sömürün biz koyunları

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title