Haberler

ÖSO, IŞİD'i Bölgeden Çıkarmak İçin Büyük Saldırı Başlattı

Güncelleme:

Özgür Suriye Ordusu, IŞİD'in bölgeden uzaklaştırılması için tanklar eşliğinde büyük bir saldırı başlattı.

Sabah saatlerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Yavuzlu ile Akıncı köylerinin karşısında Suriye tarafında bulunan IŞİD'in kontrolünde bulunduğu köylere havan ile ateş açarak, tanklar eşliğinde taarruza geçti.

PATLAMA VE ÇATIŞMA SESLERİ KİLİS'TEN DUYULUYOR

Suriye tarafındaki patlama ve çatışma sesleri Kilis'in sınır hattındaki köylerinden duyuluyor. Çıplak gözle çatışma, patlama ve dumanlar sınır hattından görülürken, Türk Silahlı Kuvvetleri sınır hattında zırhlı araçlar ile devriye geziyor.

BAZI IŞİD MİLİTANLARI ESİR ALINDI İDDİASI

Çatışma bölgesine yakın yerlerde çadırlarda kalan bazı Suriyeliler iki ateş arasında kalmamak için güvenli bölgelere giderken, ÖSO'nun bazı IŞİD militanlarını esir aldığı yönünde bilgiler geliyor.

Çatışmalar Harceli ile Kara mezrası arasında yoğunlaşırken, hem Özgür Suriye Ordusu hem de IŞİD'in bölgeye elaman ve araç takviyesi yaptığı bildirildi.

SINIR KAPISINI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞAN IŞİD İLE MUHALİF GRUPLAR ARASINDA ÇATIŞMA

Kilis'in Seve köyündeki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Suriye'nin Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmeye çalışan IŞİD ile muhalif gruplar arasında çatışma çıktı.

IŞİD, Halep'e bağlı Azez ilçesindeki Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için günler öncesinden başlattığı saldırıya, sabah saatlerinden itibaren devam etti. Zaman zaman şiddetlenen silah ve patlama sesleri, Türkiye tarafında korkuya ve tedirginliğe neden oldu. Çatışmaların sürdüğü ve dumanların yükseldiği bölgedeki gelişmeler üzerine sınır hattındaki güvenlik güçleri teyakkuza geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yavuzlu Suriye Kilis Tsk Güncel Haberler

500

Yorumlar (74)

Selim:

ÖSO....aynı T.c gibi laik bir yapılanmadır. Hepsi mürteddir. Allahın şeriatına karşı savaş açmış insanların kanunlarını ilah edinmiş kafirler sürüsüdür. T.c tabiki bunlara baştan beri destek veriyor kendisi gibi olduğu için.

91
17
yanıtYanıtla
cevapci:

ÖSO dakilerin cogu eski EL Nusra li, simdi IS-IT ciler. Az biraz haber oku ama dogru yerinle.

yanıt3
yanıt4
Selim:

Allah mucahidlerin yardımcısı olsun. O bize yeter.

78
25
yanıtYanıtla
ali:

sapıklar grubu ış-it demek istedin yanlız onlar müslüman değil ki allahtan yardım istiyorsun. . . . haaa, onlar müslümansa, ben değilim kardeş. . . .

yanıt1
yanıt0
Ciwan:

Kafir islam dusmani iside savasan tum kesimlere rabbim kuvet versin bu abdestsizler halki perisan eti yerinden yurdundan eti vahsi yaratiklar kuranda bile yaziyor bu kafirler cikacak siyah giyinip sakal sac uzatacaklar bunlara bir bardak su bile vermeyin diye yaziyor iste bu kafirlerdir isitlerdir

35
11
yanıtYanıtla
hhhhhhh:

Doğrudan. Cübbeli Ahmet Hoca da aynen öyle diyor..

yanıt1
yanıt1
Selim:

Allaha bile iftira atacak kadar alçalıyorsunuz işte. 25 yıldır kuran okurum böyle bir ayet görmedim. Sizin gibi kulaktan duyma kafirler müminleri durduramazlar...al senin gibi 15 cahil daha var sana katılan.

yanıt4
yanıt1
demir:

bismillahirrahmanirrahim Size karşı savaşanları, karşılaştığınız her yerde öldürün ve sizi sürdükleri yerden, siz de onları sürüp çıkarın. Mü''''minleri dinlerinden döndürmek için yapılan baskı, kavga, zulüm ve bozgunculuk yani şirk düzeni öldürmekten daha kötüdür. Onlar size karşı savaş açmadıkça, Mescidi Haram civarında onlarla savaşmayın, ama sizinle savaşırlarsa onları öldürün. Allah''''tan gelen gerçekleri örtbas edenlerin cezası böyledir. bakara 191 islamı bilmeden konuşarak tahrif etmeyin

yanıt2
yanıt1
ARMUT:

AKP sayesinde Ortadoğu lağım çukuruna giriyoruz;çünkü nekadar kaos çıkarsa uzun adam okadar koltukta kalır...

26
15
yanıtYanıtla
BOSTAN KORKULUĞU:

İŞİD SİZE YENİLMEZ

16
24
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title