Haberler

Okullar Suriyelilere Yuva Oldu

Türkiye'ye sığınmayı başaran bin 400 Suriyeli Kahramanmaraş'ta yaz tatili nedeniyle boş olan okullara yerleştirildi.

Türkiye'ye sığınmayı başaran bin 400 Suriyeli Kahramanmaraş'ta yaz tatili nedeniyle boş olan okullara yerleştirildi. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 670 mülteci Türkoğlu ilçesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra misafir edildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapan Suriyeliler, burada karşılanıp minibüslere bindirilerek Kahramanmaraş'a gönderildi. Bin 400 kişilik gruptan 670'i Türkoğlu ilçesine yerleştirilirken kalan kısım ise il merkezinde konuk ediliyor. Gelen grup için il merkezinde çadır kent kurulacağı öğrenilirken, Suriyelilerin çadır kent kurulana kadar 10 gün boyunca pansiyonlu okullarda misafir edileceği bildirildi.

Gelen 270 kişilik ilk grubu Atatürk Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda karşılayan Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını belirterek, Suriyelileri en iyi şekilde konuk edeceklerini ifade etti. Mülteciler için gerekli her türlü sağlık, güvenlik ve yaşamsal ihtiyaçların hazırlandığını dile getiren Akkoyun, şöyle konuştu:

"Bizim amacımız ülkemize, devletimize, milletimize ve tarihimize yakışır bir şekilde gelen konukları en üst düzeyde misafir etmek. İnşallah gelen misafirlerimize kendi evlerinde olduklarını hissettireceğiz. Burada öncelikle intikalde hasta ve yaralı olup olmadığı konusunda bilgi aldık. Şu an için ciddi olmamakla birlikte 4 arkadaşımızda sağlık anlamında sıkıntı var. Arkadaşlarımız hemen müdahale ettiler. İnşallah hastaneye yatışlarını yapacağız. Bundan sonraki süreçte de tüm ihtiyaçları en üst düzeyde karşılanacaktır. İnşallah huzur ve güven içerisinde bize yakışan şekilde misafirperverliğimizi göstereceğiz."

Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan ise gelenlerin Tanrı misafiri olduğunu kaydederek, bu düşünceyle ev sahipliği yapacaklarını belirtti. Taşhan, "Burada bir kez daha milletimizin büyüklüğü ortaya çıktı. Biz hepimiz memleketimizin vatanımızın kıymetini bilelim. Gerçekten gelen insanların çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşuyor. Bu da insanın yüreğini parçalıyor. Yani herkes şu anda kendi evinde sıcak yatağında olması gerekirken uzakta bir yerdeler. Ama onlara o eksikliği yaşatmayacağız." diye konuştu.

-SALDIRILAR İFTAR VE SAHURDA DA DEVAM EDİYOR

Türkiye'ye ulaşmayı başaran Suriyeli mültecilerden Abdülmecit Rehhal, Esad kuvvetlerinin mübarek Ramazan ayını da hiçe sayarak saldırılarını sürdürdüğünü söyledi. Kendilerinin yaşadığı İdlip kentine bağlı Teftenaz bölgesinin de uçaklar, toplar ve roketatarlarla vurulduğunu ifade eden Rehhal, şunları kaydetti:

"Son olarak 150 kişi öldürüldü. Yaralıların sayısı bilinmiyor. Bizim şehrin nüfusu 10 bin kişi ve burada insan kalmadı diyebilirim. Bütün evler yıkıldı. Toplarla bütün gece vuruyorlar. Ezanı okunurken vurmaya başlıyorlar sabaha kadar saldırılar sürüyor. İftar ezanı okununca silahlar patlıyor. Motorlarla kaçan varsa uçaklar gidip onları da vuruyorlar. Şehirden kaçan insanları vuruyorlar. Uçaklar hareket eden neyi görüyorsa bombalıyor."

ÇOCUKLARDAN ZAFER İŞARETİ

Öte yandan gelen Suriyeli muhaliflerin büyük çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. Kocaları Esad kuvvetlerine karşı savaşan genç kadınların çaresizliği yüzlerine yansırken, kucaklarındaki çocukları ise her şeyden habersiz meraklı gözlerle çevreyi izlediler. Kimi zaman tebessümleriyle neşe saçan çocukla, kimi zaman ise ağıtlarıyla yürek dağladılar. Bazı çocuklar ise zafer işaretleri yaparak, Esad'ın iktidardan düşeceği günü bekliyorlar. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Türkoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title