Haberler

Öğretmenler Günü Karlsruhe'de Kutlandı

Karlsruhe Başkonsolosluğu tarafından DİTİB Merkez Camii konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Baden Türk Okul Aile Birlikleri Dernekleri Federasyonu (BTOABDF) Başkanı Kemal Ülker, Türkiye'nin Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen, Eğitim Ataşesi...

Karlsruhe Başkonsolosluğu tarafından DİTİB Merkez Camii konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Baden Türk Okul Aile Birlikleri Dernekleri Federasyonu (BTOABDF) Başkanı Kemal Ülker, Türkiye'nin Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen, Eğitim Ataşesi Hasan Ünal ve öğretmenler katıldığı etkinlikte Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı'nın Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj da okundu.

Kutlamada konuşan Kemal Ülker, eğitimin toplumsal önemine değinerek, Öğretmenlik hem kolay, hem de zor bir meslektir. Göçmen kökenli öğretmenler özellikle ayrımcılığa karşı büyük mücadele vermektedir. Baden Würtemberg'te bugün hala Türkçe dersi veriliyorsa, bu Türk kökenli öğretmenlerin sayesindedir. Biz yıllardan beri bunun mücadelesini veriyoruz dedi. Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen ise Her toplumun geleceğini güvence altına alması ve kendisini daha ileri düzeylere taşıyacak alt yapıyı oluşturmasının iyi eğitime bağlı olduğunu ifade eden Aksen, Almanya'daki Türk toplumunun da gençlerine yatırım yapması, gençlerin eğitimine özen göstermesi gerektiğini kaydetti. Almanya'daki Türk toplumunun, yaşadığı ülkede başarılı olması için Almanca bilmesinin bir gereklilik olduğunu belirten Aksen, Türk gençlerin her iki topluma da faydalı olabilmeleri için Almanca'nın yanı sıra ana dillerini de iyi bir şekilde bilmeleri gerektiğini, bunun gençlerin Almanya'daki yaşamını zenginleştirecek bir unsur olduğunu söyledi.

Çocuklar geleceğimiz

Türk çocukların ana dilinde ufuk açmak konusunda Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlerine büyük sorumluluk ve görevler düştüğünü belirten Aksen, Türkiye Cumhuriyetimizi kuran ve gençlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'e 'Başöğretmen' unvanının verilmesinin 85. yıl dönümünde değerli öğretmenlerimizle birlikte bu özel günü paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin gelecekteki yapısının çimentosunu oluşturacak gençlerimizin hem Türk, hem Alman toplumuna yararlı ve ailelerinin iftihar edebilecekleri birer fert olarak yetişmelerine yaptığınız ve bundan sonra yapacağınız katkılara teşekkür ederim şeklinde konuştu. Baden bölgesinde yılın öğretmeni seçilen Maide Akın Öğretmenler çok büyük bir fedakarlıkla çalışmaktadır ve kendilerine çok büyük görevler düşmektedir. Sadece bir gün değil, her gün anılmalılar diye konuştu. Konuşmaların ardından, Türk Müzik Okulunda müzik eğitmeni olarak görev yapan Hakan Çevik, ekibiyle ve salonda bulunan öğretmenlerle birlikte Türk Sanat Müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Baden Würtemberg Karlsruhe Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title