Haberler

Obezite Hastaları Çocuk Sahibi Olmakta Zorlanıyor

Güncelleme:

Tüp bebek uzmanı Cem Demirel, özellikle obezite hastalarının normal yollardan ve tüp bebekle çocuk sahibi olmalarında zorlandıklarını, söyledi.

Tüp bebek uzmanı Doç. Dr. Cem Demirel, özellikle obezite hastalarının normal yollardan ve tüp bebekle çocuk sahibi olmalarında zorlandıklarını, bu nedenle zayıflamalarını tavsiye ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Memorial Hastanesi'ne gelen Ataşehir Memorial Hastanesi Tüp Bebek tedavisi sorumlusu Doç. Dr. Cem Demirel ile Opr. Dr. Serkan Aydoğdu, hastaları ve yakınlarını bilgilendirdi. Tek tek hastaların sorunları ve tedavileriyle ilgilenen doktorlar, uyarılarda da bulundu. Tüp bebek konusunda Türkiye'de sayılı uzmanlardan biri olan Doç. Dr. Cem Demirel, özellikle kilolu vatandaşların çocuk sahibi olmalarında zorlandıklarını belirterek, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çocuk sahibi olamamakla ilgili birçok hastanın başvurusunu almaktayız. Bu bölgede önemli bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle bizde belli dönemlerde burada hastalar ile buluşarak onlara nasıl bir yol izleyeceklerini belirliyoruz. Kısırlığın hem erkeğe hemde kadına has sebepleri var. Kadının sebepleri, yumurtlama ve tüpleri ile ilgili gebe kalmayı engelleyen faktörler var. Obezite de çok önemli, çünkü fazla kilolu kadınlarda doğal yolla gebe kalma şansı düşüyor. Bu kadının ya yumurtlamasını olumsuz yönde etkiliyor, ya da yumurtlasa bile gebe kalma şansı azalıyor. Bu nedenle biz hiçbir neden bulamadığımız fazla kilolu hastalarımızı diyet ve kilo vermelerini öneriyoruz. Tüp bebekteki şansı da etkiliyor fazla kilolar bu nedenle tüp bebek tedavisi yapacağımız bayanların şansını arttırmak için zayıflamalarını öneriyoruz. Obezide bir sağlık sorunu ve gebe kalmayı da etkileyen bir faktör" dedi.

Opr. Dr. Serkan Aydoğdu ise Diyarbakır'dan ve bölgeden kendilerine çok sayıda hasta geldiğini ifade ederek, "Bölgeden gelen hastaların genel özellikleri erkek kısırlık faktörü ilk sırada görünüyor. Bölgede birden fazla çocuğu olan aileler sanki bölgede kısırlık yokmuş gibi bir intiba yaratıyor ancak böyle bir toplantı yaptığınız zaman çok sayıda hasta olduğunu ve çok sayıda kısırlıktan muzdarip olduğunu görebiliyoruz. Bu hastaların çok önemli bir kısmı erkek faktörü ve bu konu ile ilgili bir çalışma yapmakta fayda var. Dünya'da erkeğe bağlı kısırlık sebebi her zaman bir adım önce ancak bu bölgede de bu nedenin çok farklı olmadığını göre biliyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Memorial Hastanesi Ataşehir Memorial Bebek Politika Güncel Haberler

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title