Haberler

Manisa'ya Havacılık Sporu İçin Pist Yapılıyor

Güncelleme:

Tekeliler Köyü yakınlarında, 109 dönümlük arazi üzerine 16 kişilik uçaklar ve ambulans uçakların iniş-kalkış yapabileceği bir pist yapılacak.

Manisa Valiliği'nin öncülüğünde merkeze bağlı Tekeliler Köyü yakınlarında, 109 dönümlük arazi üzerine havacılık sporlarına özel uçakların yanı sıra 16 kişilik uçaklar ve ambulans uçakların iniş-kalkış yapabileceği bir pist yapılacak. Yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal olacak Havacılık Spor Merkezi'nin temeli bu ay sonunda atılacak.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz başkanlığında Valilik brifing salonunda basın toplantısı düzenlenerek Havacılık Spor Merkezi hakkında bilgi verildi. Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı AK Parti'li Hayrullah Solmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hüseyin Eryılmaz, Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulübü Başkanı Arif Bakkaloğlu ile 251 Bin Dev Öğrenci Komitesi'ndeki öğrenciler katıldı.

Vali Daşöz, Manisa'da spor turizmini geliştirmek amacıyla başlattıkları çalışma çerçevesinde merkeze bağlı Tekeliler Köyü yakınındaki 109 dönümlük arazi üzerine Havacılık Spor Merkezi yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Hazineden, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen arsanın üzerinde yapılacak tesis hakkında bilgi veren Vali Halil İbrahim Daşöz, "109 dönümlük arazi üzerine 309 metre uzunluğunda sportif faaliyetteki uçaklar, 16 kişi kapasiteli uçaklar ve ambulans uçakların iniş-kalkış yapabilecekleri bir pist yapacağız.

Ayrıca maket uçakların da inip-kalkabileceği küçük bir pistimiz daha olacak. Alanın içine vatandaşlarımız için sosyal tesislerin yanı sıra, uçakların kalabileceği bir hangar da yapılacak" dedi.

Vali Daşöz, havacılık spor merkezinin toplam 1 milyon 500 bin liraya mal olacağını belirtti. Daşöz, "Bunun 500 bin TL'si Zafer Kalkınma Ajansı'ndan hibe olarak, 300 bin TL'si Dev Öğrenci Projesi'nin bütçesinden, 300 bin TL'si İl Özel İdaremizden ve geriye kalan kısmı ise sponsorlarımız tarafından karşılanacak" diye konuştu.

Havacılık Spor Merkezi'nin adının 251 Bin Dev Öğrenci Altın Kanatlar Havacılık Spor Merkezi olacağını ifade eden Vali Daşöz, bu ay sonunda merkezin yapımına başlanacağını ve 5 aylık içinde bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Vali Daşöz ayrıca merkezin Manisa'nın spor turizmine canlılık getireceğini kaydedip, "Hedefimiz Manisa'yı havacılık sporlarında Türkiye'nin merkezi haline getirmek" dedi.

Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulübü Başkanı Arif Bakkaloğlu, merkezin tamamlanması halinde birçok havacılık spor aktivitelerinin kentte olacağını dile getirdi. Bakkaloğlu, "Havacılık spor yarışmaları artık Manisa'da yapılabilecek. Havacılık spor dalında büyük organizasyonlara imza atmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Daşöz Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title