Haberler

Makedonya Tarım Bakanlığı ile TİKA işbirliği KOÇANA

Makedonya Tarım Bakanlığı ile TİKA işbirliği KOÇANA

Makedonya Tarım Bakanlığı ile TİKA işbirliği - KOÇANA

Makedonya Tarım Bakanlığı ile TİKA işbirliği

KOÇANA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanlığı işbirliğinde uygulanan "Makedonya'da Pirinç Kalitesini ve Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında Mayıs ayında ekilen pirinçlerin hasadı yapıldı.

Koçana'da düzenlenen törene, Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Lyupço Dimovski, TİKA Üsküp Koordinatörü Mahmut Çevik ve Koçana Belediye Başkanı Ratko Dimitrovski katıldı.

Bakan Dimovski, törende proje sayesinde Makedonya'daki pirinç üretimi sorununun ortadan kalkacağını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nden gelen yardım elini kabul ettik. Onlar, soruna çözüm bulmak adına proje ürettiler" dedi.

Mahmut Çevik de proje kapsamında Türkiye'den Makedonya'ya yaklaşık 20 çeşit pirinç getirdiklerini, Makedonyalı tarım uzmanları ve çiftçilerin de Türkiye'ye giderek, hasad ve ekimi yerinde incelediklerini kaydetti.

Çevik, önümüzdeki yılda da ekilebilir tüm arazilerde, bakanlığın seçmiş olduğu pirinç çeşitlerini Türkiye'nin hibesiyle ekeceklerini belirterek, "Makedonya'ya hizmet, Türkiye'ye hizmettir" anlayışıyla hareket ettiklerini dile getirdi.

Mart ayında Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanlığı ile TİKA tarafından imzalanan protokol çerçevesinde başlayan proje, iki yıl devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Çevik Makedonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title