Haberler

Kütüphane ve Kongre Merkezi İnşaatı

Gümüşhane Üniversitesi Kütüphane ve Kongre Merkezinin inşaat çalışmalarının sona erdiği bildirildi.

Gümüşhane Üniversitesi Kütüphane ve Kongre Merkezinin inşaat çalışmalarının sona erdiği bildirildi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin 8 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen kampüs altyapısını tamamladığını belirtti.

Kütüphane ve Kongre Merkezinin görev süresindeki en önemli projelerden biri olduğuna işaret eden Günaydın, inşaat çalışmaları tamamlanan merkezin öğrencilerin hizmetine sunulmasıyla kütüphane anlayışında önemli bir değişim ve iyileşmenin olacağına işaret etti.

Prof. Dr. Günaydın, projeyle klasik kütüphane anlayışının dışına çıkıldığına değinerek, şöyle devam etti:

"Çünkü klasik bir anlayışla kütüphaneler, kaynakların bulunduğu arşiv ve okuma salonlarından oluşmaktadır. Biz burada sadece okuma yapılacak bir mekan değil, bir sosyal yaşam alanı inşa ettik. Öğrencilerimiz ya da bu hizmetimizden yararlanacak vatandaşlarımız kütüphanemizin sadece kaynaklarından yararlanmayacaklar, aynı zamanda sosyal imkanlarından da istifade edecek. Bodrum kat arşiv bölümlerini barındırırken, zemin katta aktivite, öğrenci kulüp, kreş ve kreş oyun odaları, mescit ve abdest alma gibi sosyal alanlar yer almaktadır. Böylece modern teknolojik altyapının bulunduğu bir inşaat alanını tamamladık."

Kütüphane ve Kongre Merkezinde 750 ve 620 kişilik birer adet, 88 kişilik 2 adet, 60 kişilik salonların yanı sıra kütüphane, kreş, mescit, kafeterya, sağlık kültür ve spor daire başkanlığı, öğrenci işleri merkezi, enstitüler ve 90 araçlık açık ve kapalı otopark yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Günaydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title