Haberler

Kürtçe Davetiyeye Verilen 6 Aylık Cezaya Yargıtay'dan Onama

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 2007 yılındaki Nevruz kutlamalarına katılım için Kürtçe davetiye dağıtan kapatılan DTP eski İlçe Başkanı Faik Kaplan ve 6 yöneticiye 2008 yılında verilen 6'şar aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 2007 yılındaki Nevruz kutlamalarına katılım için Kürtçe davetiye dağıtan kapatılan DTP eski İlçe Başkanı Faik Kaplan ve 6 yöneticiye 2008 yılında verilen 6'şar aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

İdil'de 2007 yılı Nevruz kutlamasına halkın katılması için bastırılan Kürtçe davetiyeleri çarşıda dağıtan kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı Faik Kaplan ile parti yöneticileri Salih Karaviş, Hüsnü Babat, Celile Elaslan, Fehmi Demir, İsa Yağbasan ve Metin Medir hakkında İdil Asliye Ceza Mahkemesi tarafında Siyasi Partiler Yasası'na muhalefet suçundan dava açıldı. Mahkeme, Siyasi Partiler Yasası'nın 117'nci maddesinde yer alan 'Siyasi partiler Türkçe'den başka dil kullanamaz' maddesine aykırı olarak parti amblemiyle bastıkları Kürtçe davetiyeleri dağıttıkları için ilçe başkanı Faik Kaplan ile 6 yöneticisine 17 Ağustos 2008 tarihinde 6'ar ay hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra hapis cezasını her sanığa ayrı ayrı olmak üzere 3 bin 600 TL para cezasına çevirdi.

Sanık avukatlarının Yargıtay'a yaptığı temyiz başvurusu reddedildilirken İdil Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı onandı. - Şırnak / İdil

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Yargıtay Şırnak Dtp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title