Haberler

Iğdır'da Kurbanlıklar Yola Çıkmaya Başladı

Güncelleme:

Iğdır'daki yaylalarda yetiştirilen kurbanlıklar, İstanbul başta olmak üzere batı illerine götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Iğdır'daki yaylalarda yetiştirilen kurbanlıklar, İstanbul başta olmak üzere batı illerine götürülmek üzere yola çıkarıldı. Kurban Bayramı'na yaklaşık 3 hafta kala kurbanlıklar satılacağı yerlere götürülüyor. Iğdır'daki yaylalarda aylardır yetiştirilen kurbanlıklar, ilk olarak Iğdır Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'ne getiriliyor.

Burada veteriner hekimler tarafından muayene edilen ve küpeleri kontrol edilen kurbanlıklar, herhangi bir sorun çıkmaması durumunda tır ve kamyon kasalarına yüklenerek İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi illere satılmak üzere götürülüyor.

Iğdır Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Ali Al, il dışına gönderilecek hayvanların kendileri tarafından muayene edildiğini anlattı.

Hayvan sağlığı konusunun önemine işaret eden Al, "Hayvanların il dışına sevkini burada yapıyoruz. Sağlık kontrolünü yaptıktan sonra küpelerini inceliyoruz. Ardından da araçların dezenfeksiyon edilip edilmediğini inceliyoruz. Bu konularda sıkıntı çıkmadığı takdirde kurbanlıkların götürülmesine müsaade ediyoruz" dedi.

Al, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber doğu illerinde hareketlilik yaşandığını söyledi.

Bu kapsamda daha çok batı illerine kurbanlık hayvanların götürüldüğünü vurgulayan Al, şunları kaydetti:

"Burada yetiştirilen hayvanlar, artık yola çıkmaya başladı. Yaylada büyütülen hayvanlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kamyonlara yüklenerek İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlere gönderiliyor. İstanbul, Ankara ve Kocaeli illerine kurbanlık göndermeye başladık şükür. Hem üreticimiz hem de vatandaşımız için güzel bir bayram olur inşallah."

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı İstanbul Ali Al Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title