Haberler

Korsan Göstericiler Adliye'de

Belediye otobüslerinin camlarını kıran, biri üniversite öğrencisi 7 kişi polisin operasyonuyla yakalandı.

İZMİR'in Menemen İlçesi ile Kadifekale semtinde, korsan gösteri düzenleyip, molotof kokteyl ve havai fişekli saldırılarda bulunan, okullarla belediye otobüslerinin camlarını kıran, biri üniversite öğrencisi 7 kişi polisin operasyonuyla yakalandı. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevkedildi. Menemen'in Asarlık Mahallesi'nde, yaklaşan nevruz öncesinde korsan gösteri yapılacağı bilgisini alan İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önlem aldı. Asarlık'ta yol kapatıp havai fişeklerle ve molotof kokteyleriyle çevreye saldıran gruba polis müdahale etti. Ekiplerin takibi sonrasında, mobilyacıda çalışan 18 yaşındaki O.Ç. (Okan Çintak), 17 yaşındaki B.A. (Burak Akçu), aynı yaştaki Ö.Ç. (Özkan Çakal) ile 15 yaşındaki F.S. (Ferdi Sarıyıldız), yakalandı. Zanlılarla birlikte üç molotof kokteyl de ele geçirildi.

OKUL TAŞLAYANLAR DA YAKALANDI

Terör timlerinin ikinci operasyonu ise Kadifekale semtinde oldu. 1999 yılında öldürülen Necdet Aba'nın ölüm yıldönümünü gerekçe göstererek gösteri yapıp, belediye otobüslerine taş atan, ayrıca Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nun camlarını kıran Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki İ.U. (İrfan Uğur), pazarcılık yapan M.Ö. (Masum Özen) ile 18 yaşındaki E.Ö. (Enes Özgün) yakalandı. M.Ö. ve İ.U.'nun, daha önce de korsan gösterilere katıldıkları için gözaltına alındıkları öğrenildi. İşlemleri tamamlanan zanlılardan 4'ü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, yaşları küçük olanlar ise Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye sevkedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title