Haberler

29 Öğretmene 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten Soruşturma Açıldı

Güncelleme:

Laik ve bilimsel eğitim istemiyle İzmit'te düzenlenen iş bırakma ve protesto yürüyüşüne katılan 29 öğretmen hakkında, 'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla soruşturma açıldı.

Eğitim-Sen tarafından, eğitim sisteminin yeniden laik ve bilimsel yapıya kavuşturulması istemiyle İzmit'te düzenlenen iş bırakma ve protesto yürüyüşüne katılan 29 öğretmen hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edildiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜNE KATILAN 29 ÖĞRETMENE SORUŞTURMA

İzmit'te geçen 13 Şubat'ta polis kordonu altında Merkez Bankası önünden başlayıp Sabri Yalım Parkı'na kadar devam eden davul-zurnalı protesto yürüyüşü ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği üzerine polis 29 kişi hakkında soruşturma başlattı. Polis aralarında Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi'nden 6 yöneticinin de bulunduğu eğitimcilerin ifadelerini almaya başladı. Polisin ifade tutanağında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gösteri sırasında attıkları sloganla hakaret edildiği yer aldı.

HAKLARINDA SORUŞTURMA AÇILAN İSİMLER

Haklarında soruşturma açılanlar arasında Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, Eğitim-Sen Şube Yöneticileri Metin Temel, Osman Ergün, Selami Kafkas, Çağla Aslan, Göksal Yılmaz ile Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ünal Özmural, Halkevleri Şube Başkanı Yaşar Seğmen, SYKP İl Temsilcisi Çetin Ak, HTKP İl Temsilcisi Barbaros Tantan ve ÖDP İl Başkanı Osman Bahçeci de bulunuyor.

"HAKARET İÇERİKLİ SLOGAN ATILDI"

Soruşturmadaki ifade tutanağında, şöyle denildi:

"13.02.2015 Cuma günü Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi organizesinde Birleşik Haziran Hareketi, Halkevleri ve marjinal sol grupların katılımıyla okullarda verilen seçmeli din derslerinin ve imam hatip okullarını protesto etmek amacıyla ilimiz İzmit ilçesi Merkez Bankası önünde toplanıp Sabri Yalım Parkı'na kadar yapılan yürüyüş sırasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli slogan atıldığı ve eyleme Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi olarak organize ettiğinizden dolayı Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2911 SKM (Sayılı Kanuna Muhalefet) suçundan soruşturma başlatılmıştır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500

Yorumlar (27)

işin özümobilWeb@haberler.com:

Okulların eksikliklerini dile getirmiyorlar amac baska.

13
13
yanıtYanıtla
İnatla AK Parti:

TİPLERE BAK. . .

7
12
yanıtYanıtla
asabı:

ay sonu geldımı para yattımı dıye bankaya koşmasını ıyı bılyosunuz ozaman da maas almama protestosu yapsanıza dıngıller çıkar egıtımcıı bunlar

6
12
yanıtYanıtla
yok artıkk:

lan zaten günde 2 saat eğitim veriyorsunuz onuda bilginiz ta olmadığından yarım yamalak verip dershane gitmeleri için öğrencileri zorluyorsunuz. Bu ülkede hak için en son konuşacak kişiler sizlersiniz.

4
10
yanıtYanıtla
efe yilmazMobil-ANDROID:

zaten adam gibi adam olsan tayyip millete dava açıp durmazsin cumhurbaşkanı eleştiri ye açık olması lazım

8
5
yanıtYanıtla
bende ogretmenimMobil-ANDROID:

tayyip bana da ac hatta gorevden uzaklastir gercekler degismeyecek korkmuyorm yeter artik yaptiklarin insanligin hayaliyle oynadin mufredat bos sana secmen yetistirecek durumda o kadar kotuki egitim diye bisey yok

8
3
yanıtYanıtla
cem tuna:

RTE ve AKEPE maalesef ülkemizi giderek daha fazla Demokratik olmaktan, Laik olmaktan, Sosyal Devlet olmaktan ve Hukuk Devleti olmaktan uzaklaştırıyorlar. . . Biliyorsunuz bu saydıklarım Türkiye Cumhuriyeti''ni tanımlayan sıfatlar. . . ve yine biliyorsunuz ilk T. C yi tabelalardan kaldırmaya kalkıştılar. . . . Kısacası ''Türkiye Cumhuriyet Demokratik, Laik, Sosyal bir Hukuk Devletidir'' onlar için OUT. . . ''Türkiye Cumhuriyeti Vatanı ve Milleti ile Bölünmez Bir Bütündür'' ifadesi ile de araları pek iyi değil. . . RTE ve AKEPE''nin. . .

8
3
yanıtYanıtla
turaMobil-ANDROID:

bu şerefsizleri mesleğinde men edip yerine düzgün insanları getirecen o kadar atama bekleyen var.

3
7
yanıtYanıtla
CRAZYKOYUN:

Gönlümün efendisi sultanım, Allah sana uzun ömür versin. Doktoru öğretmeni önümüzde diz çöktürdün. Eskiden doktordur o kadar yıl dirsek çürütmüştür deyip ilimlerine saygı duyup gereksiz yoruyormuşuz kendimizi, şimdi burnum akınca istediğim gibi acile gidip, 5 dk bekletilince sorun çıkartıyorum, bazen doktor bile dövüyorum; karakola götürülüp, aynı gün serbest bırakılıyorum. Eskiden anamız babamız öğretmene eti senin kemiği benim, bunu okut adam et derdi, öğretmene saygısızlık edince önce ana babamız bizi döverdi. Oysa şimdi öyle mi, çocuğuma biraz sesini yükseltse ertesi gün okul basıyorum, kimse de gıkını çıkartamıyor. Hem eğitimin ne önemi varki bak sen de ne idüğü belirsiz bir üniversite eğitimi aldın ama koskoca merkez bankası başkanını ekonomi bakanını bastıracak bilgiye sahipsin. Sayende eğitimli kendini beğenmiş kesim bizlere kul köle oldu. Allahın sevgili kuluymuşuz ki seni bu millete bağışladı. En iyi koyun benim.

5
4
yanıtYanıtla
...:

ULAN OKADAR KOTULUYOSUZ A BU YUZDE ELLIYI ISRAIL MI VERYO BUNA

3
5
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title