Haberler

KKTC Cittaslow'a Üye Oldu, 30 Ülke Tarafından Tanındı

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3 Cittaslow üyeyle ulusal birliğini kurup, Cittaslow Birliği'ne bayrağını ekledi.

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3 Cittaslow üyeyle ulusal birliğini kurup, Cittaslow Birliği'ne bayrağını ekledi. KKTC'nin üyelik başvurularını kabul eden ve birliğin kurulmasında büyük emek veren Cittaslow Türkiye Başkenti Seferihisar'ın CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Kıbrıs'taki 3 şehrimizle ulusal birliği kurduk. Artık KKTC dünyanın dört bir yanında üyeleri olan Cittaslow Birliği'nde tanınıyor ve bayrağı dalgalanıyor gururluyuz" dedi.

Cittaslow Birliği Genel Başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti Cittaslow Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 09- 11 Aralık 2016 tarihleri arasında KKTC'de buluştu. KKTC'den Yeni Boğaziçi, Lefke ve Mehmetçik'le beraber üye kent sayısının 3'e çıkmasıyla KKTC'de Ulusal Ağ Kuruluş Toplantısı yapıldı. Yeniboğaziçi, Lefke ve Mehmetçik belediyeleri ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Cittaslow Birliği Uluslararası Genel Başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti, Seferihisar Belediye Başkanı - Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı Tunç Soyer, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk katıldı. Ulusal Birlik Toplantısı'nda Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Cittaslow Kıbrıs Koordinatörü olurken, Cittaslow Lefke temsilcisi Hasan Karlıtaş Cittaslow Kıbrıs Teknik Koordinatörü seçildi. Pisani, Olivetti ve Soyer'in imzalarıyla ulusal ağın kuruluşu tamamlandı.

'CİTTASLOW'DAKİ 30 ÜLKE TARAFINDAN TANINDI'

Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer uzun uğraşlar sonucunda KKTC'nin ulusal birliğinin kurulduğunu ve uluslararası diplomaside tanınmayan KKTC'nin, Cittaslow Birliği'ndeki 30 ülke tarafından tanındığını söyledi. Başkan Soyer şöyle dedi:

"Cittaslow genel merkezinde Kıbrıs'ın önemini vurguladık ve üyelik işlemleri için uğraşlar verdik. Tabii bu kolay bir süreç olmadı, İtalya Dışişleri'nin bile tepkisiyle karşılaştık. Sonunda üç üyeyle yavru vatanı birliğe sokmayı başardık ve ulusal birliğini kurduk. Artık Kıbrıs, Cittaslow Birliği'nde 30 ülke tarafından tanınır hale geldi. Çok mutluyuz. Kıbrıs'taki Cittaslow'larla birlikte hem Türkiye'yi hem Kıbrıs'ı dünyada layıkıyla temsil edeceğiz."

Üç gün süren ulusal birlik toplantısında Lefke, Mehmetçik ve Yeniboğaziçi gezileri düzenledi ve terra madre (toprak ana) kutlamaları yapıldı.

Cittaslow Genel Başkanı Stefano Pisani, KKTC'yi ve üye kentleri çok beğendiğini belirterek, barış ve dostluk mesajları verdi.

- Seferihisarizmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kıbrıs Lefke Politika Güncel Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title