Haberler

KKTC Başbakanı Üstel, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını eleştirdi

Güncelleme:

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, İsrail'in Gazze'de kadın çocuk demeden Filistinlileri katletmesini tepkisiz izlemesini eleştirerek, Türkiye'nin ana vatanları olmasının Filistin'den farklarını ortaya koydu. Üstel ayrıca, Rumların zihniyetinin değişmediğini ve dünyanın İsrail'in saldırılarını görmezden geldiğini belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, uluslararası toplumun Akdeniz'in göbeğinde, İsrail'in Gazze'de kadın çocuk demeden Filistinlileri katletmesini tepkisiz izlemesini eleştirerek, "Bizim Filistin'den farkımız Türkiye'nin ana vatanımız olması. Eğer 1974 Kıbrıs Barış Harekatı (Mutlu Barış Harekatı) olmasaydı bizler de olmayacaktık." dedi.

Hulusi Akar başkanlığındaki Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu üyelerini kabul eden Üstel, burada yaptığı konuşmada, bugün barış istiyor gibi görünen Rumların zihniyetinin değişmediğini söyledi.

Üstel, şöyle devam etti:

"Geçmişte ulusal davamız karşısında Rum zihniyeti neyse bugün de aynıdır ve değişmedi. Rumların zihniyeti, 50'lerde 60'larda veya 70 ve 80'lerde neyse bugün de aynıdır. Rumlar, dış dünyaya ve uluslararası topluma şirin gözükmek için kendilerini hep çözüm isteyen, KKTC'yi çözüm istemeyen taraf olarak gösteriyorlar. Maalesef bu politik düşünce ve zihniyetlerini dünyaya lanse ediyorlar. Zaten Rumlar Hristiyan aleminin büyük bir kesiminin şımarık çocuğudur."

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara karşı yapılan çağrılara Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletlerin (BM) kulak tıkayarak görmezden geldiğine dikkati çeken Üstel, bu duruma sadece Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın itiraz ettiğinin altını çizdi.

Üstel, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen dünyanın bu durumu seyretmekle yetindiğini savunarak, "Bizim Filistin'den farkımız Türkiye'nin ana vatanımız olması. Eğer 1974 Kıbrıs Barış Harekatı (Mutlu Barış Harekatı) olmasaydı bizler de olmayacaktık." diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs konusunda Türkiye'nin hiçbir şeyi hiçbir zaman esirgemediğini ifade eden Üstel, ülkesine yönelik ambargoları eleştirdi ve dünyaya Türkiye üzerinden açılabildiklerini kaydetti.

Üstel, KKTC'deki proje ve yatırımların büyük bölümünün Türkiye tarafından yapıldığını dile getirerek, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar ve komisyon üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Akar da Kıbrıs'ın stratejik, jeopolitik ve jeostratejik konumunun gerçekten çok önemli olduğuna işaret ederek, Kıbrıslı Türklerin çok daha müreffeh, çok daha güvenli yaşaması için birlikte çaba sarf ettiklerini aktardı.

"Kıbrıs milli davamızdır. Kıbrıslı kardeşlerimiz ile ayrımız gayrımız yok." diyen Akar, Kıbrıs'ın refahı ve güvenliği için Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakan ve yetkililerin, KKTC ile işbirliği ve dayanışma içinde çalıştığını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Ünal Üstel Filistin Türkiye İsrail Çocuk Gazze Orta Doğu İnsan Hakları Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title