Haberler

Kırgızistan Meclis Başkanı, İnönü Üniversitesi Rektörü ile organ nakli hizmetlerini görüştü

Güncelleme:

Kırgızistan Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev, Malatya'daki İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve beraberindeki heyetle organ nakli hizmetlerinin geliştirilmesi konusunda görüştü. Şakiyev, Türk uzmanların deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirtirken, Kızılay da Kırgızistan'da organ nakli bölümünün organize edilmesine ve uzmanların eğitilmesine yardımcı olacaklarını ifade etti.

Kırgızistan Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev, Malatya'daki İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve beraberindeki heyetle görüştü.

Meclis Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Kırgızistan'da organ nakli hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik konular ele alındı.

Hastalıkla karşı karşıya kalan vatandaşların organ nakli için yurt dışına gitmek zorunda kaldığını dile getiren Şakiyev, bu bağlamda son yıllarda sağlık sektörünün gelişmesine ve modern tedavi yöntemlerinin uygulamaya konulmasına özel önem verdiklerinin altını çizdi.

Şakiyev, topluma kaliteli tıbbi bakım sağlamak için insan organı ve doku naklinde ileri düzeydeki uluslararası deneyimi kullanmak istediklerini söyleyerek "Türk uzmanların bu alanda engin tecrübesi bulunuyor. Bu alanda ekip çalışması önemli. Kırgızistan Meclisi sağlık sektörünü geliştirmeye yönelik tüm girişimleri destekliyor." ifadesini kullandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Kızılay da organ nakli hizmetlerini geliştirmeye yönelik en iyi uygulamaları paylaşmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Kırgızistan'a geldiklerini belirtti.

Üniversite hakkında bilgi veren Kızılay, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın adını taşıyan tıp merkezinin önde gelen organ nakli kliniklerinden biri olduğunu vurgulayarak "Turgut Özal Tıp Merkezi uzmanlarınca 22 yılda 3 bin 700'den fazla başarılı organ nakli ameliyatı gerçekleştirildi." dedi.

Kızılay, Meclis Sosyal Politikalar Komitesi üyeleriyle de görüştü

Prof. Dr. Kızılay ve beraberindeki heyeti, Kırgızistan Meclisi Sosyal Politikalar Komitesi üyeleriyle de bir araya geldi.

Toplantıda, milletvekillerinden Ulukbek Ormonov, Mederbek Aliyev, Baktıbek Sıdıkov, Vinera Raimbaçayeva, Mirgül Temirbayeva ve Gülya Kojokulova yer aldı.

Söz konusu milletvekilleri, Kızılay'a ve Türk hükümetine, Kırgızistanlıların sağlığının iyileştirilmesine ve organ nakli alanında doktorların eğitim seviyesinin artırılmasına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Kırgızistan Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev, organ nakli hizmeti verecek 100 civarında Kırgız sağlık uzmanının Türkiye'de eğitildiği bilgisini paylaştı.

Kızılay da "Kırgızistan'da organ nakli bölümünün organize edilmesine ve uzmanların eğitilmesine yardımcı olmaya hazırız." ifadesini kullandı.

Rektör ve beraberindeki heyet, dün, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından kabul edilmiş ve Bişkek'teki bazı kliniklerde incelemelerde bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Meclis Başkanı Ahmet Kızılay Organ Nakli Kırgızistan Kızılay Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title