Haberler

Kırgızistan'da seçim sonuçlarını protesto eden göstericiler Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı işgal etti

Güncelleme:

Kırgızistan'da 4 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen milletvekili seçim sonuçları, yüzde 7 barajını geçemediği bildirilen 12 parti taraftarı tarafından protesto edildi. Göstericiler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı işgal ederken, eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev cezaevinden kaçırıldı. Gösterilerde 1 kişi hayatını kaybetti, 590 kişi yaralandı.

Kırgızistan'da gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinin yankıları sürmeye devam ediyor. Pazar günü gerçekleştirilen seçimler sonrası yüzde 7 olan seçim barajını 12 partinin geçemediği bildirildi. Bunun üzerine bahsi geçen partilere üye kişiler seçimin iptal edilmesi için başkent Bişkek'te bulunan Alo-Too Meydanı'nda protesto gösterisi düzenledi.

Polis, sayıları 5 binden fazla olduğu belirtilen göstericileri dağıtmak için gaz ve ses bombası kullandı. Taş ve sopalarla, belediyeye ait itfaiye ve çöp kamyonunu polislerin üzerine süren göstericiler, polisin geri çekilmesini fırsat bilerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve içerisinde yer alan parlamentoyu işgal etti.

SİYASİ MAHKUMLARIN OLDUĞU CEZAEVİNE GİDİLDİ

Göstericilerin bir kısmı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kalmaya devam ederken, diğerleri Ala-Too Meydanı ve siyasi mahkumların kaldığı cezaevine doğru hareket etti.

Kırgızistan'da seçim sonuçlarını protesto eden göstericiler Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı işgal etti

Ayrıca, göstericiler burada eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i cezaevinden kaçırdı.

"CUMHURBAŞKANI SARAYI'NI ALDIK"

Ala-Too Meydanı'ndaki göstericiler hoparlörlerden "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı aldık" ve "Almazbek Atambayev ve Sadır Caparov serbest bırakılmalıdır" şeklinde anonslar ve kutlama yapıyor.

Kırgızistan'da seçim sonuçlarını protesto eden göstericiler Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı işgal etti

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Tolganay Stamaliyeva, Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un Bişkek'te olduğunu bildirdi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Olayla ilgili olarak yapılan açıklamalarda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 590 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Ak Saray Haberler

500

Yorumlar (39)

dünyanın en asil milleti:

Asil insan görün . Kula kulluk etmeyenleri görün . .

16
9
yanıtYanıtla
emr güven:

halkın gücünün üstünde güç iradesinin üstünde söz yoktur. Ne yazık ki bizim milletimiz siyasilere tapıyor, onları üstün görüyor.

yanıt1
yanıt3
vay be:

200 yıldır sömürülenler mi asil. resmi olarak 30 yıldır devletler i var. kula kulluk etmeyen. siz neyin kafasındaysanız. özala da aynı laflar edip durdunuz seçimleri kazanamadılar bile. siz bu propaandalar ile ülke çıkarlarına değil emperyalizme çalışıyorsunuz. hr olayda böyle salakça konuşup ardından baka kalıyorsunuz. 2011de desteklediniz diktatörler itti bak ne oldu her ülkeden 2 veya 3 devletçik çıktı. aynısını bize yapmaya çalışıyorlar sizin ibi ahmaklar da bu plana yardımediyofarkındaolmdn

yanıt3
yanıt0
vay be harbiden bihaber olmalısın:

kapitalist olmayan devlet olmuyormu , soylu ve şerefli sosyalist geçmişleri var , buradaki gibi allahına kadar sömürmeyi halka yediremiyorlar, sistemi çürüterek emperyal sisteme bağlama derdindeler, utanmaz orada hep devlet ve devletçi gelenekler oldu,

yanıt1
yanıt1
Tunc bilek:

Sıra bizde az kaldı. Sarayın yıkılıp sistemin değişmesi lazım

9
11
yanıtYanıtla
Emrin olur:

Önce 12 seçim kaybedip hala genel başkanlık koltuğuna japon tutkalla yapıştırilan o zatı indirin sonra yuzde 51 le başkan seçilene laf etmeye hakkın olsun densiz.

yanıt2
yanıt5
kazanova:

hadi lan cok beklersin leş karkası vatan haini

yanıt2
yanıt7
Kılçık:

Önce 12 seçim kaybedip hala genel başkanlık koltuğuna japon tutkalla yapıştırilan o zatı indirin sonra yuzde 51 le başkan seçilene laf etmeye hakkın olsun densiz. İşe önce kendilerinden başlasınlar ki millete biraz olsun muhalefete inansın. Millet dik duranı da kendini sevenide ezik lerde pek ala ayırt eder.

yanıt1
yanıt3
Test:

Aptal olma, yıkılsa sanki eline ne geçecek, gelecek olan çokmu iyi olacak?

yanıt1
yanıt5
Mehmet ÖZTÜRK:

Denediniz olmadı sıkıyorsa yeniden deneyin

yanıt1
yanıt3
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title