Haberler

Kılıçdaroğlu: "El Birliği İçinde Aşamayacağımız Mesele Yok"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün çözümü konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, "Bu iş çözülür CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün çözümü konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, "Bu iş çözülür.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün çözümü konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, "Bu iş çözülür CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün çözümü konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, "Bu iş çözülür. Elbirliği içinde aşamayacağımız mesele yok. Hükümet yeter ki samimi olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu, Gölbaşı ilçesinde kahvehane ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla sohbet etti. CHP'den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ köyünde polis özel harekat ekiplerine yönelik terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu ve polis memuru Okan Koç'un Gölbaşı'ndaki cenaze törenine katılmasının ardından kahvehaneleri ziyaret etti. Burada vatandaşlarla sohbet ederek çay içen Kılıçdaroğlu, vatandaşların soruları üzerine, artan terör olaylarından hükümeti sorumlu tuttu. Terör olaylarının tırmanmasında uyarılara rağmen hükümetin gerekli önlemlerin alınmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Biz terör örgütü muhatap alınarak bu işi çözemezsiniz, dedik. Onlar Oslo'da gidip terör örgütü ile görüştüler. Önce inkar etti Başbakan, "bunu diyen şerefsizdir' diye. Sonra ne oldu, ortaya çıktı. Şimdi siz karar verin artık şerefsizin kim olduğuna. Terör örgütü ile elbette görüşülür. Ama devletin istihbarat organları görüşür. Bunlar Başbakanlık müsteşarı seviyesinde görüştüler. Bu terör örgütüne meşruiyet sağlar. Böyle önünü alamazsınız terörün" eleştirisinde buldu.

Kılıçdaroğlu yine de el birliği ile çözülemeyecek mesele olmadığını ifade ederek, "İngiltere çözdü, İspanya çözdü. Türkiye de çözer. Biz çok açık biçimde teklifimiz sunduk Başbakan'a. Biz bu konuda kararlıyız. Bu iş çözülür. Elbirliği içinde aşamayacağımız mesele yok. Hükümet yeter ki samimi olsun" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Yalçın Dizdaroğlu Okan Koç Hakkari Politika Güncel Haberler

title