Haberler

Kıbrıs Gazilerinden Buruk Anma Töreni

Zonguldak'ta, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37'nci yıl dönümü buruk kutlandı.

Zonguldak'ta, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37'nci yıl dönümü buruk kutlandı. Törene, Kıbrıs gazilerinin yanı sıra sadece İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil İbrahim Yaşatır katılırken, vali yardımcıları ve daire müdürlerinden kimsenin katılmaması dikkat çekti.

Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil İbrahim Yaşatır ile bazı komutanlar ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi'ne üye yaklaşık 30 gazi katıldı. Törene, protokol üyelerinden kimsenin katılmaması gazileri şaşırttı. Saat 10. 00'da başlaması gereken tören, protokol üyelerinden gelen olur düşüncesiyle 10 dakika gecikmeli başladı. Kimsenin gelmemesi üzerine Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan tüm askerleri bir kez daha anmak için toplandıklarını belirterek şehit olan silah arkadaşlarını unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.

Başkan Çakal'ın konuşmasının ardından gaziler, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title