Haberler

    HDP: Kamu Düzeni Adı Altında Siviller Vuruluyor

    Güncelleme:

    Yüksekova'daki olaylarda 18 yaşındaki Rojhat Özdel'in öldürülmesinin ardından HDP, 'kamu düzeni adı altında sivillerin vurulduğunu' öne sürdü.

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde cumartesi akşamı gerçekleşen protestolarda 18 yaşındaki Rojhat Özdel'in vurulmasına tepki gösteren HDP, yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Hükümetin "kamu düzeni adı altında otoriter tedbirlere yöneldiğini" söyleyen HDP, yaşananların "polise verilen geniş yetki alanının bir sonucu" olduğunu savundu.

    Güvenlik güçlerinin Özden'i hedef alarak vurduğunu öne süren HDP Merkez Yürütme Kurulu, Özdel'in cenazesinin kaldırıldığı hastaneye de polis tarafından gaz bombası ve plastik mermi atıldığını öne sürdü. HDP açıklamasında, Hakkari Valiliği'nin saldırıyı örtbas etmeye çalıştığı ifade edildi.

    "Hükümeti, güvenlik güçlerinin yaptığı provokasyonlara karşı gerekli tedbirleri alması için uyarıyoruz" denilen açıklamada, "Sivilleri hedef alan bu tür girişimlerin halkın duygularında nasıl bir kırılma yaratacağını ve bunun sonuçlarının ne olacağını hükümetin iyi hesap etmesi gerekir" ifadelerine yer verildi.

    ESNAF KEPENK KAPATTI

    Özdel'in ölmesinin ardından Pazar günü Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile Muş'un Bulanık ilçesinde esnaf işyerlerini açmadı.

    Yüksekova'da geçen yıl 6 Aralık'ta, PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiği iddiasıyla yapılan eylemler sırasında 3 kişi ölmüştü. Olayın yıldönümünde ilçede çıkan olaylarda da 18 yaşındaki Rojhat Özden hayatını kaybetti.

    Hakkari Valiliği, Rojhat Özdel'in Adliye Lojmanları yakınında polisle çatışmaya girdiğini ve üzerinde tabanca ve molotofkokteyli bulunduğunu açıkladı.

    Olaylar sırasında gözaltına alınan Jehat Keskin, Erkan Çoruh, Doğan Akın, Tarık Tire ve Miraz Koyu'nun sorguları ise sürüyor.

    Kaynak: DHA







    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Merkez Yürütme Kurulu Rojhat Özdel Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    AğrılıMobil-ANDROID:

    hdp bizi temsil etmiyor kimi temsil ettiği kime çalıştığı belli Türk milletinden bizi bunlarla bir tutmamasini istiyorum

    0
    1
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title