Haberler

Kadın Cinayetlerine Kadın Sanatçılardan 'Adalet' Eylemi

Güncelleme:

Antalya'da kadın cinayetlerini protesto eden kadın sanatçılar, "Sanatın, edebiyatın aydınlattığı her platformda, adalet diye bağıracağız" dedi.

Antalya'da kadın cinayetlerini protesto eden kadın sanatçılar, "Sanatın, edebiyatın aydınlattığı her platformda, sonuç alana kadar bütün gücümüzle adalet diye bağıracağız" dedi.

Antalya'da yaşayan yazar, ressam ve şair bir grup kadın sanatçı, kent merkezindeki Attalos Heykeli önünde bir araya gelerek kadın cinayetlerine karşı protesto eylemi düzenledi. Kadın sanatçılar adına basına açıklama yapan yazar Kamile Yılmaz, kadını sosyal hayattan uzaklaştıran ve hiçleştiren politikalardan, kadın bedeninin cezalandırılmasından vazgeçilmesini istedi.

Ülkeyi yönetenlere, yasa yapıcılara ve kamuoyuna çağrıda bulunan Yılmaz, çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasını, kadın sığınma evlerinin çoğaltılmasını ve gizlilik ilkesinin önemsenmesini, şiddete karşı suç duyurusunda bulunan kadınlar için gerekli tedbirlerin zaman geçmeden alınmasını talep etti.

Kadına yönelik şiddet, cinsel istismar ve cinayetlere ilişkin duyarsızlığa karşı vicdanı olan herkes kadar kırgın ve öfkeli olduklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu sürecin ve yasal düzenlemelerin takipçisi olduğumuzu; sanatın, edebiyatın aydınlattığı her platformda sonuç alana kadar bütün gücümüzle 'adalet' diye bağıracağımızı siz de bilin istiyoruz. ve bu daha başlangıç."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Attalos Heykeli Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title