Haberler

İYİ Partili Çıray'ın harekat paylaşımı tartışma yarattı: ABD'ye bilgi verildi mi, sizce teröristler ne yapmıştır?

Güncelleme:

TSK'nın, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine düzenlediği hava harekatının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İYİ Partili Aytun Çıray'ın kullandığı ifadeler büyük tartışma yarattı. Çıray, "18 Kasım'da resmen vatandaşlarını uyardı ve 'önümüzdeki günlerde Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'ta Türk askerinin harekat yapacağını' duyurdu. ABD'ye bilgi verildi mi? Sizce teröristler ne yapmıştır?" dedi.

13 Kasım Pazar günü İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" düzenledi.

ÜLKEMİZE SALDIRILARDA ÜS OLARAK KULLANILAN BÖLGELER YERLE BİR EDİLDİ

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi; "PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

İYİ PARTİLİ ÇIRAY'DAN TARTIŞMA YARATACAK PAYLAŞIM

İyi Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Kuzey Irak'a yaptığı hava harekatının ardından tartışma yaratan bir paylaşımda bulundu.

"ABD'YE BİLGİ VERİLDİ Mİ?"

Aytun Çıray, "Pilotlarımız aslan gibi Suriye'nin kuzeyine hava operasyonu yapıyorlar. Ancak 18 Kasım'da resmen vatandaşlarını uyardı ve 'önümüzdeki günlerde Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'ta Türk askerinin harekat yapacağını' duyurdu. ABD'ye bilgi verildi mi? Sizce teröristler ne yapmıştır?"

İYİ Partili Çıray'ın harekat paylaşımı tartışma yarattı: ABD'ye bilgi verildi mi, sizce teröristler ne yapmıştır?

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Aytun Çıray İYİ Parti TSK Haberler

500

Yorumlar (37)

Murat Kılıç:

Süleyman soylu canlı yayında dosta düşmana bilgi verdi. İntikam alınacak dedi. Cahil cahil konuşacağına biraz devletinin yanında ol. Kundaktaki bebeler bile bu intikamın sadece yurt içinde kalmayacagini anlamıştır

134
74
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Zaten bu dediklerinizin tam da sonuca ulasmasi icin, dusmana Amerika araciligi ile kacmasi icin bilgi gonderilip gonderilmedigini sorguluyor..

yanıt25
yanıt31
Nazlı Muhip:

Kac terörist öldürülmüş bi bilgin var mı?

yanıt19
yanıt35
Murat Kılıç:

Beyler sizin düşündüğünüzü koskoca generaller düşünemiyor mu. Algı yapmayı bırakın. Bugüne kadar Suriye de kaç tane pyd li gebertildi bi zahmet araştırın. Az daha sabredin gebertilenleri komutanlarımız bir kaç güne açıklar

yanıt42
yanıt8
Zübeyir Kıvrak:

EĞER SİZLER VE MASA ARKADAŞLARINIZ BİLGİ SIZDIRMAMIŞSA DEVLET YAPACAĞI OPERASYONUN ZAMANINI KİMSEYE BİLDİRMEZ

118
77
yanıtYanıtla
Erkan Yenipazarlı:

Ya Allah aşkına bu yönetime kızıyor hazmedemiyorsunuz anladık, müslümanız diyosunuz vatan bayrak kuran diyorsunuz söz konusu vatan olunca sizleri hainlerin safında görüyoruz nesiniz kimsiniz ya Allah aşkına müslümanmısınız kafirmisiniz renginizi belli edin de bizde ona göre hareket edelim

111
46
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Sen ne anladin da, ne anlatmak istiyorsun ?

yanıt29
yanıt7
Mehmet Vatandaş:

Yine vatan millet Sakarya boş laf milliyetçiliği. Harekat için bir hafta beklersen, ABD uyarılarını yapıp bilgi sızdırırsa bombalanan yerde terörist kalmaz. Adam bunu söylüyor harekata karşı bir şey dediği yok.

yanıt8
yanıt10
Denden Semsem:

Daha geçen ay by kemal ve meral ABD ye bilgi vermedi mi

91
61
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bize dokunanın kanını dökeriz buna karşı çıkan parlementida işi yok milletvekili asla olamaz

88
45
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title