Haberler

İstanbul Devlet Tiyatrosu Çehov'un Üç Kız Kardeş Oyununu Sahneleyecek

İstanbul Devlet Tiyatrosu Anton Çehov'un yazdığı,Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği "Üç Kız Kardeş" adlı oyununu sahneye koyuyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği "Üç Kız Kardeş" adlı oyununu sahneye koyuyor.Oyunun yöentmenliğini Mehmet Birkiye yapıyor.

12 Aralık 2013'te Cevahir Sahne-1'de prömiyer yapacak olan oyunun yönetmen yardımcılığı Kubilay Karslıoğlu'na, dekor tasarımı Behlüldane Tor'a, giysi tasarımı Şirin Dağtekin Yenen'e, ışık tasarımı Önder Arık'a ait. Oyunun müziklerini, Çağrı Beklen yazarken, koreografisi Alpaslan Duman tarafından gerçekleştirildi. Oyunun dramaturgu ise M. Melih Korukçu.

Oyunda rol alan sanatçılar şu isimlerden oluşuyor:

"Ayşe Lebriz Berkem, Veda İpek Yurtsever, İmer Özgün, Kubilay Karslıoğlu, Güray Görkem, Onur Dikmen, Kaya Akarsu,Seval Gökçe, Kürşat Alnıaçık , Okday Korunan , Turan Günay, Gümeç Alpay Aslan, Hüseyin Sevimli, Hasan Demirci." Koroda ise yer alan sanatçılar da Zuhal Acar, Melek Ceylan, Oğuz İşçi, Kürşat Karaman, Tuğçe Aydın, Ayça Genç, Gözde Kısa, Sercan Şanlı, Simge Konrat, Merve Kayaalp, Hakan Yeni. Keman'da Ayça Sancakzade, akordeon da Ari Aris isimlerinden oluşuyor.Oyunun konusu ise şöyle:"Olga, Maşa ve İrina babalarının tayini nedeniyle Kuzey Rusya'da aşamakta olan üç kız kardeştir.Yaşadıkları çevrenin, yetiştikleri çevreyle olan farkı, giderek hayatları üzerinde daha boğucu bir etki bırakmaya başlar. Hayatlarının her anında Moskova'ya duydukları özlem üç kız kardeşle birlikte olacak, yaşadıkları şehrin karanlık bir hapishaneden farkı kalmayacaktır."

Oyun 10 Aralık-22 Aralık tarihleri arasında Cevahir-1 Sahnesi'nde sahnelenecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ataol Behramoğlu Mehmet Birkiye Anton Çehov İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title