Haberler

Istanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Gümüşhane/

İstanbul'daki terör saldırısı, Gümüşhane'de binlerce vatandaşın katıldığı "Teröre karşı tek ses, tek yürek" yürüyüşü ile protesto edildi.

İstanbul'daki terör saldırısı, Gümüşhane'de binlerce vatandaşın katıldığı "Teröre karşı tek ses, tek yürek" yürüyüşü ile protesto edildi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasınca (GTSO) organizesinde düzenlenen ve Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 10 bin kişi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğüne kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında ellerinde Türk bayrakları bayrakları taşıyan gruptakiler, slogan atarak terörü protesto etti. Gruptakilere, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri eşlik etti.

İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelen binlerce kişi adına GTSO Başkanı İsmail Akçay, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve polis memurlarına Türk bayrağı ile çiçek verdi.

Vali Memiş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyadaki en kanlı terör örgütleri ile büyük bir mücadele verdiğini belirterek, "Bir ölürüz, bin diriliriz. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde, Sayın Başbakanımız ve hükümetimizin açıkladığı gibi terör ile mücadelede eskisiyle mukayese edildiğinde daha aktif bir mücadele dönemi başlamıştır. Ne kadar çırpınsalar da fayda etmeyecektir. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek ve asla taviz vermeyeceğiz." dedi.

GTSO Başkanı Akçay ise hain saldırının polislere değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve yüce Türk milletine yapıldığını ifade ederek, "Ne olduğu belirsiz birkaç soysuzun bu ülkeyi ve yüce Türk milletini yıldıracaklarını zannetmeleri kadar aptalca bir durum olamaz. Bu it sürüleri döktükleri kanda boğulacaklardır. Bu tür eylemlerle bizleri korkutacaklarını zanneden bu alçaklar, Türk milletinin geçmişinden habersizdirler." diye konuştu.

Bu tür hain saldırılar karşısında milletin daha samimi bir şekilde kenetlendiğini vurgulayan Akçay, şöyle devam etti:

"Hiçbir kutsalı tanımayan bu vatan ve millet düşmanları, bu milletin birliğine, dirliğine kastetmeye çalışırken kendilerinin kime hizmet ettiğini bilmeyecek kadar ahmak olduklarının farkında değiller mi? Bu tür kalleşçe saldırılar bu milletin bir olmasını, iri olmasını, diri olmasını ve dimdik ayakta olmasını engelleyemez. Gümüşhane'de yaşayan bütün vatandaşlar olarak, bu tür hain eylemlere asla geçit vermeyeceğiz. Türk milleti olarak bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi canı pahasına savunan güvenlik güçlerimizin her zaman yanlarında olacağımızı bütün dünya duysun."

Konuşmaların ardından saldırıda şehit olanlar için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

Bu arada, bazı vatandaşların polis beresi taktıkları ve İl Emniyet Müdürlüğü önünde görevli Özel Harekat polislerine sarıldıkları görüldü.

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

AK Parti Rize Gençlik Kolları Başkanlığı Üniversiteler Birimi üyesi bir grup öğrenci, İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek polislere karanfil dağıttı

Emniyet Müdürü Aksoy:

"Bzim için en önemli makam şehitlik makamı. Bu makamlar gelip geçici makamlardır"

AK Parti Rize Gençlik Kolları Başkanlığı Üniversiteler Birimi üyesi bir grup öğrenci, İstanbul'da yaşanan terör saldırısında şehit olan polislerin anısına İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Öğrenciler, ilk olarak İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy'u makamında ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Aksoy'la bir süre sohbet eden öğrenciler, kendisine karanfil takdim etti.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, şehit olan polislerin, şehit olacaklarını bilseler dahi yine o göreve gideceğini söyledi.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Aksoy, "Allah bize güç verdiği müddetçe sonuna kadar hizmet etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da bunu takdir ediyor ve görüyor olması ayrıca bize mutluluk veriyor. Şehit olan kardeşlerimizin ve arkadaşlarımızın, boşuna şehit olmadığının bir göstergesidir. Bu devlet büyük bir devlettir. Hiç bir zaman tükenmeyecektir. Şehit olan kardeşlerimizin yerine başka arkadaşlarımız aynı şevkle ve aynı hizmet aşkıyla görev yapmaya devam edeceklerdir." diye konuştu.

Aksoy, kendileri için en önemli makamın şehitlik makamı olduğuna dikkati çekerek, "Bu makamlar gelip geçici makamlardır. Bugün bu görevdeyiz, yarın başka bir görevde olabiliriz. Devletimiz bize hangi görevi layık görürse elimizden geldiğince o görevi yerine getirmeye çalışırız. Bu teşkilattaki her polisin hedeflediği makam şehitlik makamıdır. O arkadaşlarımız o makama eriştiler." ifadesini kullandı.

Öğrenciler, Trafik Şube Müdürü İsa Aydın'ı da ziyaret ederek karanfil verdi.

Aydın'ın çikolata ikramında bulunduğu öğrenciler, daha sonra diğer birimlerde görev yapan polis memurlarına karanfil dağıtarak başsağlığı diledi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Akçay Okay Memiş İstanbul Politika Güncel Haberler

title