Haberler

İstanbul'da 100 Yeni İett Otobüsü Hizmete Alındı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Muhalefetin bazı belediyeleri, özellikle büyükşehir belediyeleri, 'bizim arkamızda devlet yok ki' diyorlar. Çok açık ve net söylüyorum. Bütün bel...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Muhalefetin bazı belediyeleri, özellikle büyükşehir belediyeleri, 'bizim arkamızda devlet yok ki' diyorlar. Çok açık ve net söylüyorum. Bütün belediyelere eşit dağılım var. Başbakanımızın adalet anlayışında asla kayırma yoktur" dedi.

Topbaş, 100 yeni İETT otobüsünün hizmete alınması dolayısıyla Maltepe İDO İskelesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında belediye başkanı olduğu dönemde başlattığı yerel yönetim anlayışını devam ettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Arzularının bu ülkeyi hak ettiği yere taşımak olduğunu kaydeden Topbaş, İstanbul'un bugün dünyanın en temiz kentlerinden biri olduğunu dile getirdi.

Topbaş, İstanbul'u ve Türkiye'yi geleceğe taşımaya çalıştıklarını belirterek, "İstanbul bölgesinin lokomotif şehridir. İstanbul'a 60 milyar lira yatırım yapıldı. Bunun 2.5 milyar lirası Maltepe'ye yapıldı. Maltepe'ye 14 kavşak yaptık" dedi.

Ulaşım meselesini çözmek için sürekli çalıştıklarını anlatan Topbaş, bununla ilgili master planları hazırladıkların, 10 yıla yakın zamanda 24.6 milyar liralık yatırımı ulaşıma yaptıklarını anlattı.

Topbaş, İstanbul'da metroya da 12.2 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Muhalefetin bazı belediyeleri, özellikle büyükşehir belediyeleri 'bizim arkamızda devlet yok ki' diyorlar. Çok açık ve net söylüyorum. Bütün belediyelere, orada yaşayan insanların nüfusları oranında gelişmişlik endeksini de dikkate alarak, bazı belediyeler gelişmedi diye daha fazla pay vermek üzere, eşit dağılım var. Başarı gösteremeyenler, hizmet üretemeyenler bahane ve gerekçe ortaya koyabilirler. İBB olarak kendi has kasamızdan bu yatırımları yapıyoruz. Muhalefet belediyeleri beceriksizlikleri ve başarısızlıklarının sonucunu iktidar partisinden olmayışları şeklinde vatandaşa empoze etmeye çalışıyorlar. Bugün İzmir ne alıyorsa kişi başına İstanbul da bunu alıyor. Sayın başbakanımızın adalet anlayışında asla kayırma yoktur."

Tazminat kazandık

Büyük düşünen ve ciddi işler yapan bir siyasi anlayışa sahip olduklarını kaydeden Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte Başbakan Erdoğan'dan, "Bu metroları hükümetler yapıyor. Bizim gücümüz bu ihtiyacı bir an önce karşılamaya yetmeyecek. Destek verir misiniz?" şeklinde talepleri olduğunu söyledi.

Topbaş, bunun üzerine metroları yapmak için bir yasa çıktığını belirterek, "Hemen muhalefet...'Topbaş ve Gökçek'e kıyak yasa' dediler. Fakat bu kıyak yasadan ilk önce İzmir Belediyesi'ne, yarım kalan tramvayını yapmak üzere yatırım yapıldı. Bu kıyak ilk önce İzmir'e yaradı" diye konuştu.

Önceki seçim döneminde muhalefet tarafından önlerine bazı dosyalar konulduğunu belirten Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçimde yine önümüze gelecek, dosyalar gösterdiler. 'Başkan bu nedir, açıkla yoksa ben açıklayacağım' diye. Seçim kampanyasını bitirdiler. Bazı iftiralar, mahkemeler, hepsinden beraat ettik. Birkaç tanesi devam ediyor. Bize dava açanlara karşı manevi tazminat davası açtık. İki tanesini kazandık, onlardan para geliyor. Onunla ne yapacağımı daha sonra söyleyeceğim. Muhalefet, Ankara ve Kayseri'de yapılan bu iftiraların bedelini ödedi. Biz de bedelini ödeteceğiz."

"İstanbul'un ulaşımını biz çözeriz"

Topbaş, 2019 yılına kadar 400 kilometre raylı sistem yapacaklarını söylediklerini, anca bazı kesimlerin "yapamazlar, bitiremezler" dediğini belirterek, "Biz bu rakamın üzerine çıkacağız inşallah. İstanbul'un ulaşımını biz çözeriz. Bu işi biliyoruz" şeklinde konuştu.

Bütün metro istasyonlarına iç mahallelerden yolcu taşıma sistemi geliştireceklerini kaydeden Topbaş, Maltepe'de 1200 metrekarelik bir dolgu alanı yaptıklarını sözlerine ekledi

Diğer konuşmalar

AK PArti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil de, İstanbul'da ilçe ilçe yapılan hizmetleri takip etmekte zorlandığını belirterek, "Kadir Topbaş Maltepe'ye 2.4 milyar lira hizmet getirdi, yatırım yaptı. Bu çok önemli bir hizmettir. Gurur duduyoruz" dedi.

AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Kamil Barkır da Maltepe'ye 100 otobüsten çok daha fazla hizmetin yapıldığını ifade ederek, Maltepe'nin İstanbul'da en çok bütçe harcanan ilçe olduğunu söyledi.

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ise hizmete alınan otobüslerin hem engelli erişimine uygun, hem çevre dostu hem de akıllı otobüsler olduğunu dile getirdi.

Törende konuşmaların ardından Topbaş ve beraberindekiler kurdele kesti. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kutlama telgrafı gönderdi.

İBB Zihinsel Engelliler Mehteran takımının konser verdiği törende, Kadir Topbaş, şöför koltuğuna geçtiği hizmete alınan otobüslerden birini sürdü. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Maltepe İett Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title