Haberler

İsrail'in Gazze'ye saldırıları -

İsrail'in Gazze'ye saldırıları İsviçre'nin Cenevre şehrinde protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları İsviçre'nin Cenevre şehrinde protesto edildi.

Şehir merkezindeki Place du Rhone'da toplanan Filistinliler ve onlara destek veren pekçok farklı milletten Cenevreli, İsrail'in saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu.

Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasının talep edildiği gösteride, "Gazze'de yaşanan ölümlerden sorumlu olan İsrail yöneticilerinin hesap vermesi" istendi. Gösteride, uluslararası toplumun da katliamların sona erdirilmesi için çaba sarf etmesi talebinde bulunuldu.

Daha sonra, Filistin bayrakları taşıyan göstericiler şehirde, Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yapılan el ilanlarını dağıttı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti. Mısır'ın çağrısı üzerine İsrail ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos saat 00.01 itibarıyla 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı. İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda bin 944 Filistinli hayatını kaybetti, 9 bin 886 kişi yaralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Cenevre İsviçre İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title