Haberler

İspanya'nın Gömlekleri Diyarbakır'dan

Güncelleme:

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Avrupa'nın gözde ülkelerinden İspanya'ya gömlek ihracatı yapan Piranteks Tekstil'i ziyaret etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan ve Avrupa'nın gözde ülkelerinden İspanya'ya gömlek ihracatı yapan Piranteks Tekstil'i ziyaret etti.

Diyarbakır OSB'den, 115'i bayan toplam 130 personel ile aylık ürettiği 50 bin gömleği İspanya'ya gönderen Piranteks Tekstil, kentin gurur kaynağı oldu. OSB'ye gelerek Piranteks Tekstili gezen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, fabrikanın bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Diyarbakır'ın ihtiyacı olan bu iş yerlerinin arttırılması gerektiğini kaydeden Beyaz, işletmenin kentin gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Beyaz, "Burada 115 Diyarbakırlı kızımız, 15 erkek çalışıyor. Bu anlamda Piranteks Tekstil çok önemsediğimiz bir yer. Diyarbakır'ın ihtiyacı olan bu iş yerlerinin sayısının arttırmak ve istihdamı sağlamak gerekir. Burada kızlarımızın hikayeleri var. Kızlarımız burada çalıştığı için babaları onları erken evliliğe zorlamıyor. Burada çalışan kızlarımız gayet memnun. İnşallah bizde burada çalışanların sayısını arttırmak için hep beraber gayretlerimize devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Piranteks Tekstil Müdürü Yılmaz Karahanoğlu ise AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ve Kadın Kolları üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karahanoğlu, "Çözüm sürecinin başlamasının ardında OSB başta olmak üzere bölgemizde hareketlilik başladı. Umarım tekstil ve bu gibi yatırımlar vekillerimiz vesilesiyle devam eder" diye konuştu.

BEYAZ'DAN EYLEMLERİNE DEVAM EDEN ANNELERE ZİYARET

OSB gezisinin ardından çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin eylemlerine katılan Beyaz, annelerle bir süre sohbet etti. Annelerin eylemini takdire şayan bulduklarını belirten Beyaz, annelerin isteklerini Başbakan Erdoğan'a ileteceklerini söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mine Lök Beyaz Diyarbakır Ak Parti İspanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title