Haberler

İnternet Kullanım Sağlayıcıları Eğitimi Verildi

Güncelleme:

Ordu Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından, "İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Bilgilendirme Eğitimi" düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitim programına, Ordu Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürü Ömer Faruk KÖSEOĞLU, Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü personelleri ve merkez ilçede faaliyet gösteren internet kafe sahipleri ve mesul müdürleri katıldı.

"İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılar Bilgilendirme Eğitimi"nde, bilişim suçları, internetin güvenli ve bilinçli kullanımı, internet güvenliğini ve bilinçli kullanımını tehdit eden unsuarlar, web tarayıcıların ve arama motorlarının güvenli ve bilinçli kullanımı, e-posta yazılımlarının güvenli ve bilinçli kullanımı, e-sohbet ve forum yazılımlarının güvenli ve bilinçli kullanımı, kişisel ve dosya paylaşım yazılımlarının bilinçli ve güvenli kullanımı, konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirler, uygunsuz içerik filtreleme yazılımının kurulumu ve kullanımı ve uygunsuz içerik filtreleme yazılımıyla internette alınabilecek güvenlik önlemleri, iç IP dağıtım loglarının elektronik ortamda sisteme kaydedilmesi, internet toplu kullanım sağlayıcılarının işyerinde uyması gereken kurallar, güvenlik kameralarının yerleştirilmesi ve görüntü kayıtlarının yönetmelik hükümlerinde belirtildiği şekilde saklanması, anti-virüs ve spyware yazılımlarıyla internette alınabilecek güvenlik önlemleri, internette web tarayıcılar, e-posta, e-sohbet, e-form, dosya paylaşım ortamlarının kullanımı yoluyla işlenen bilişim suçları konularında, merkez ilçede faaliyet gösteren 43 internet kafe sahibine ve mesul müdürlerine bilgilendirme yapıldı.

"İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Bilgilendirme Eğitimi"nin, İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Yönetmeliği'ne göre yılda bir kez verilmesi gerektiğini belirten Ordu Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürü Ömer Faruk KÖSEOĞLU, "Yönetmelik gereği, İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılarına yılda bir kez bilgilendirme eğitimi verilmesi gerekmektedir. İnternet kafe sahiplerine ve mesul müdürlerine yönelik bilgilendirme eğitimlerini her yıl yapmaktayız. 2013 yılının bilgilendirme eğitimini de merkez ilçedeki internet kafe sahip ve mesul müdürlerinin katılımıyla bugün gerçekleştirdik. Bugün yaptığımız eğitime, Ordu merkez ilçede faaliyette bulunan 43 işletme sahibi ve mesul müdürler davet edildi" dedi.

İnternet kafe işletmesi sahiplerini ve mesul müdürlerini, kanun ve yönetmeliklerde belirtilen şartlara uymaları, aksi takdirde cezai yaptırımlarla karşılaşacakları konusunda uyaran Ömer Faruk KÖSEOĞLU, işletme sahiplerinin her konuda karşılaşabilecekleri güçlüklerin çözümü için Ordu Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılar Bilgilendirme Eğitimi'nin sonunda katılımcılara, Bilgi İşlem Şube Müdürü Ömer Faruk KÖSEOĞLU tarafından "Katılım Belgesi" verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title