Haberler

AK Partili Gençler İhsanoğlu'na, İstiklal Marşı ve Safahat Gönderdi

Güncelleme:

AK Parti Mersin Gençlik Kolları üyeleri, Ekmeleddin İhsanoğlu'na, Mehmet Akif Ersoy'un eseri Safahat ile İstiklal Marşının yazılı olduğu tablo gönderdi.

AK Parti Mersin Gençlik Kolları üyeleri, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na, Mehmet Akif Ersoy'un eseri "Safahat" ile İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu tablo gönderdi.

İl Gençlik Kolları Başkanı Sait Kayan, il yönetim kurulu üyeleriyle İhsanoğlu'nu protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Kayan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yaşındaki çocuğun bile coşkuyla okuduğu İstiklal Marşı'nın bir cumhurbaşkanı adayı tarafından bilinmemesinin skandal olduğunu söyledi.

İhsanoğlu için akademik alandaki başarılarının ve sivil toplum nezdindeki çalışmalarının şüphesiz kıymetli olduğunu belirten Kayan, şöyle devam etti:

"Fakat cumhurbaşkanlığı yapmak için bütün bu akademik çalışmaların dışında yüce milletimizin geleneklerine, milli ve manevi değerlerine bağlı olmak, bu duygu ve düşünceleri en az millet kadar yaşayabilecek ve anlayabilecek halktan birine ihtiyaç vardır. İhsanoğlu, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı, bağımsızlığımızın ve dimdik ayakta oluşumuzun sembolü olan milli marşımızla ilgili 'Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde' diyebilecek kadar değerlerimize uzak olan bir cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza çıkıyor. Okumaya başladığımız ilk günlerde manevi ruhuyla bize öğretilen, 3 yaşındaki çocuğumuzun bile coşkuyla okuduğu milli marşımızın bir cumhurbaşkanı adayı tarafından bilinmemesi bizlere göre bir skandaldır."

Kayan, yanlarında getirdikleri Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" isimli kitabı ve İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu tabloyu kargoyla İhsanoğlu'na göndereceklerini söyledi.

Kayan ve beraberindekiler basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı'nı okuyarak ellerindeki pankartlarla Ulu Camii'ye kadar slogan atarak yürüdü ve cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni Türkiye Yolunda" adlı broşürünü vatandaşlara dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Mehmet Akif Ersoy Ak Parti Safahat Politika Güncel Haberler

title