Haberler

Hollandalı Bakan Tımmermans, Türk Milletine Başsağlığı Diledi

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400.yılı kutlamaları kapsamında Kraliyet Concetgebouw Orkestrası İstanbul'da konser verdi.

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında Kraliyet Concetgebouw Orkestrası İstanbul'da konser verdi. Konser öncesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerin ailelerine ve Türk halkına başsağlığı diledi.

Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında, Haliç Kongre Merkezi'nde Kraliyet Concertgebouw Orkestrası konser verdi. Konseri Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Maxima, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans da izledi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, konukları kapıda karşıladı.

Konser öncesinde Hollanda Kraliyet Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, Siirt'te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi. Konuşmanın ardından Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kraliyet Concertgebouw Orkestrası'nın Türkiye ve Hollanda milli marşlarının seslendirmesinden sonra konsere geçildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hollanda İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title