Haberler

HDP'li Zozani Demirtaş'ı Eleştirdi

Güncelleme:

Eski Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Demirtaş'ın seçim kampanyasında kullandığı "Seni başkan yaptırmayacağız" söylemini eleştirerek, "Partiye oy getirdiğini düşünmüyorum" dedi.

Selahattin Demirtaş'ın seçim kampanyalarında "Seni başkan yaptırmayacağız" sloganını kullanmasını eleştiren eski Hakkari Milletvekili Adil Zozani, başkanlık sistemini savunduğu için partiden dışlandığını ifade etti.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in "Başkanlık sistemini tartışırız" sözleri dikkatleri HDP'de yaşanan değişime yönlendirdi. 7 Haziran öncesi parti içinde benzer söylemleri dillendirdiği için tepki toplayan HDP eski Hakkari Milletvekili Adil Zozani, 1 Kasım'ın ardından partide yaşanan değişimi değerlendirdi.

"ÖCALAN KAPIYI KAPATMAZ"

Mevcut parlamenter sistemin, 90 yıl boyunca dayatıldığını ifade eden Zozani, "Üstelik bu sistem, doğru düzgün işlemiyor. AK Parti'nin, 'Başkanlık sistemi' teklifinin önemsenip tartışılması ve herkesin bu sürece katkı vermesinde yarar var. Öcalan'ın da bu tartışmaya kapı kapatacağını kimse düşünmesin" dedi.

"OYLAR SAHİBİNE GERİ DÖNDÜ"

Adil Zozani, "Türkiye'de bugüne kadar birçok Kürt partisi kuruldu ve seçimlere katıldı. Kürt partilerinin özelliği, kemikleşmiş seçmene sahip olmasıdır. Ama ilk kez, bir Kürt partisine gelen oylar, 1 Kasım seçimlerinde geri gitti. HDP'nin özellikle 7 Haziran seçimlerinde kullandığı, 'Seni başkan yaptırmayacağız' söyleminin partiye oy getirdiğini düşünmüyorum. 7 Haziran'da HDP'ye gelen bu oylar, AK Parti'nin oylarıydı. 7 Haziran'dan sonra oylar sahibine geri dönmüş oldu. HDP'nin bu durumu iyi okuması gerekiyor" dedi.

BİR İTİRAF DA İZMİR'DEN

İzmir'de 7 Haziran'da yüzde 10.3 olan oyunu 1 Kasım'da yüzde 8.6'ya düşüren HDP'nin İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, "Sol, laik seçmen yine bizeden vazgeçmedi ama muhafazakar Kürtler'den oy alamadık. Çatışma hali olumsuz etki yarattı" ifadesini kullandı.(Kaynak: Akşam)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Adil Zozani Hakkari Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (42)

şırnak:

hiçkimsenin haddi degğil demirtaşı eleştirmek

20
14
yanıtYanıtla
cizreli:

Haddi evet

yanıt5
yanıt1
Beytüşşebaplı Maho:

O hakkı kim ona vermiş. Bu ne biçim partiiçi demokrasi anlayışı. Selomu Başkan olduda , bizim haberimiz yok. Hdp başarısız oldu. Bunun baş sorumlusu Selo ile Figen!!!

yanıt2
yanıt1
Batman (72)Mobil-IOS:

Bi dahaki seçimde barajın altında kalacaksınız

24
10
yanıtYanıtla
coşkun:

senin gibiler varken kalırlar tab ki kürtmüsün değilmisin ırkına hain olan başka kaç millet var dünyada kürtlerden başka

yanıt0
yanıt5
16:

halak olun kahru perişan olun inşallah

16
15
yanıtYanıtla
WOOOWWWWWWWWWWW:

Kürtler , kürtçülük , kürt bıktık yaaa biz Türklerde sıkıntımız borcumuz derdimiz yoksulumuz var kürtlük , kürtlük demelerinden nefret ettirdiler kendilerinden Dünyanın hiç bir yerinde böyle zalim Vatanına hain, Nankör bir ırk yoktur.

20
9
yanıtYanıtla
fdsfsd:

bu haberler hepsi hdpyi birbirine bırakma oyunları kürtler diğer partiler gibi değil unutmayın

14
12
yanıtYanıtla
musluman kurt:

HDP/PKK faşist bir partidir.Kürtçülük özerinde kurulan bir partidir.MHP yı faşistlikle suçluyorlar ama HDP/PKK den daha faşist bir parti yoktur.

13
8
yanıtYanıtla
as:

kürtlerin bi tane ırkçılığını söyle bende bırakıtım partiyi müsülman. . . tüm söylemleri barış eşitlik adalet bunlar niye zorunuza gidiyor anlamış deilim MHP ırkçılık yapmasaydı şimdi akape diye bişey kalmamıştı. . .

yanıt4
yanıt1
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title