Haberler

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası, depremde hayatını kaybedenleri anmak için konser verdi

Güncelleme:

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde depremde hayatını kaybedenleri anmak için Antakya'da konser verdi. Orkestra, depremde dört üyesini kaybederken, konserde onları uğurlamak için bir araya geldi.

DİLAN KUTLU

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde depremde hayatını kaybedenleri anmak için Antakya'da konser verdi. Depremde dört üyesini kaybeden orkestranın şefi Ali Uğur, "6 Şubat'ta gelmemizin birçok sebebi var ama öyle bir sebebi var ki bizler bütün depremzedeler gibi 6 Şubat'ta en değerlilerimizi kaybettik. Biz arkadaşlarımıza veda edemeden ayrıldık. Vedalaşmak için tam bir yıl bekledik. 6 Şubat'ta Hatay'da gerçekleştirdiğimiz konserde bir zamanlar onlarla birlikte söylediğimiz şarkıları söyleyerek onları uğurlamak istedik" dedi.

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası, Karamanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anmak için 6 Şubat'ta Antakya'da binlerce yurttaşla bir araya geldi. Orkestra, depremde vurmalı sazlar sanatçısı Abdo Düzgün, kontrbass sanatçısı Ali Yılmaz, viyola sanatçısı Büşra Kırkıcı, koronun soprano sanatçısı Cansu Çilingir ile beraber 4 müzisyenini kaybetti. Birçoğu enkaz altından saatler sonra çıkarıldı, Hatay'dan göç etmek zorunda kaldı.

Hatay Çoksesli Korosu, Hatay'ın kültürel çeşitliliğini yansıtan her dilden ve her kültürden şarkılarla hayatını kaybeden insanları anmak için depremin birinci yılanda bir araya geldi ve Antakya Yunus Emre Parkı'nda bir konser verdi.

"ARKADAŞLARIMIZLA VEDALAŞMAK İÇİN TAM BİR YIL BEKLEDİK"

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası'nı 2019 yılında kuran orkestra şefi Ali Uğur, depremin yıl dönümde kaybettikleriyle bir vedalaşma olarak Hatay'da konser verdiklerini söyledi. Uğur, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Maalesef 6 Şubat depreminden bütün Hatay gibi bizde etkilendik. Orkestradan dört üyemizi kaybettik. Hepsi Antakyalı konservatuvar profesyonel sanatçıydı ve müzik öğretmeniydi. Bu coğrafyanın parlayan birer ışığıydı. Depremden sonra ise Hatay Akademi Orkestrası, Hatay'ın sesini duyurmak ve bu yıkımdan çıkış yolunun umut ışığını yakmak için yola devam etti. Hem Türkiye'de hem de yurt dışında yaptığı konserlerle Hatay'a ses oldu ve iyileştirmek için sanat ve kültür alanında yoluna devam ediyor. Bu yıl dönümünde anmayı neden gerçekleştirdik? Bütün kültürlerde yıl dönümleri önemlidir, bir ritüel ile kutlanır ya da anılır. 6 Şubat'ta gelmemizin birçok sebebi var ama öyle bir sebebi var ki bizler bütün depremzedeler gibi 6 Şubat'ta en değerlilerimizi kaybettik. Biz arkadaşlarımıza veda edemeden ayrıldık. Vedalaşmak için tam bir yıl bekledik. Öldüler ama bütün konserlerde ruhları bizimleydi. Ama artık ayrılma, onlarla vedalaşma vakti. 6 Şubat'ta Hatay'da gerçekleştirdiğimiz konserde bir zamanlar onlarla birlikte söylediğimiz şarkıları söyleyerek onları uğurlamak istedik."

HATAY AKADEMİ SENFONİ ORKESTRASI NEDİR?

Hatay Akademi Senfoni Orkestrası, 2019'da Şef Ali Uğur öncülüğünde çoğunluğu Hatay'da bulunan müzik öğretmenleri, konservatuvar öğrenci ve profesyonel müzisyenler tarafından kuruldu. Orkestranın yine müzik öğretmenlerinden oluşan çok sesli ve çok dilli profesyonel bir korosu da var. Orkestra bünyesinde dünya modern çalgılarının yanı sıra yöresel çalgıları da yer alıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Antakya Hatay Deprem Sanat Kültür Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title