Haberler

Hasankeyf'te Teknoloji Bağımlılığı Semineri Düzenlendi

Güncelleme:

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bir okulda teknoloji bağımlılığı konulu seminer düzenlendi. Seminerde, teknolojik bağımlılığın belirtileri, risk altındaki bağımlılıklar ve engellenme yöntemleri konularında bilgilendirme yapıldı.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bir okulda teknoloji bağımlılığı konulu seminer düzenlendi.

Saklı Ortaokulunda, idarecilerce teknoloji bağımlılığın önüne geçilmesi, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlanması ve onları bilinçlendirmek amacıyla seminer gerçekleştirildi.

Hasankeyf Anadolu İmam Hatip Lisesinde psikolojik danışman ve rehber öğretmeni Elif Oğur tarafından verilen seminerde, teknolojik bağımlılığı belirtileri, risk altındaki bağımlılıklar, süreçler ve bağımlılığın engellenme yöntemleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Okul müdürü Ahmet Yavuz, teknolojinin insan yaşamına yararı olduğu kadar zararları da olduğunu söyledi.

Teknolojinin bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Yavuz, "Teknolojiyi hayatımızdan çıkartmak mümkün değil ancak bilinçli ve verimli kullanarak teknolojinin olumsuz etkilerini hayatımızdan, özellikle çocuklarımızın hayatından çıkartabiliriz. Bu konuda öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla bilinçli teknoloji kullanımı, internet ve sosyal medyanın oluşturduğu riskler, bağımlılık, çocukların teknolojiyi sağlıklı ve verimli kullanması konusunda farkındalık eğitimi verildi." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasankeyf Batman Eğitim Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title