Haberler

Güzelbey 10 Yıllık Faaliyetlerini Anlattı

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, 5 televizyon kanalında canlı yayınlanan Ortak Yayın Platforumu'nda 10 yıllık görevi sürecinde yaptığı proje ve faaliyetlerin özetini anlattı.

Gaziantep'in son 10 yılda büyük bir değişim yaşadığını, diğer kentlere oranla sosyal, yatırımcılık ve sanayileşme adına önemli değişimler yaşandığını aktaran Güzelbey, iktisatlı bir belediyecilik yaptıklarını ve borçlu belediyenin borcunu bitirme noktasına geldiklerini ifade etti.

10 yıl içinde Gazianteplilere yaşanabilir bir kent bırakmak gayreti içinde olduklarını, bunda da kısmen başarılı olduklarını işaret eden Güzelbey, özellikle sosyal ve kültürel seviyesi yükselen bir kent bıraktıklarını söyledi.

Gazianteplilerin sosyal yaşamına, eğitimine, ulaşımına, ekonomik değerleri ile yaşanabilir bir kente sahip olmalarına önem verdiklerini aktaran Güzelbey, bu bağlamda birçok sosyal donatının yanında köprülü kavşaklar ve sosyal mekanlar yaptıklarını belirtti.

ANTEP'TE KEBAP VE KAYAK KEYFİ

Bu bağlamda Mart ayının ortalarında Erikçe Ormanı'ndaki kayak pistini tamamlayarak halkın hizmetine açacaklarını işaret eden Dr. Asım Güzelbey, yeni sloganın ise "Antep'te kebap ve kayak keyfi" olacağını vurguladı.

İnsanların artık Erikçe Ormanı'na pikniğin yanı sıra kayak yapmak için de gideceğini dile getiren Güzelbey, kayak pistinin Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te hayata geçirildiğini belirtti.

Suni olarak oluşturulan kayak pistinin hemen yanında piknik alanın bulunduğunu, insanların önce kebap yiyeceğini ve daha sonra pistte kayak yapacağını aktaran Güzelbey, Erciyes ve Uludağ'a kayak yapamaya gidemeyen insanların burada yılın her dönemi kayak keyfi yaşayabileceklerini kaydetti.

Yapamayacakları hiçbir projeye başlamadıklarını vurgulayan Başkan Güzelbey, başladıkları tüm projeleri de tamamladıklarını ifade ederek, "Gazianteplilere ikinci sürprizimiz ise Alleben Göleti. 10 yıl önce burası bir bataklık konumundaydı. DSİ ile anlaştık ve biz aldık. Önce içini, sonra etrafını düzenledik. Bununla yetinmedik etrafına piknik alanı, restoran, su kayağı ve su sporları ile yelken yarışlarının yapılacağı mekanlar ekledik. Su kayağı takımları ile üniversiteler burada su kayağı yarışları yapacak. Su ve ışık gösterisi yapılacak, insanlar su ritminde bir sanatçının konserini dinleyebilecekler. Kısacası Gaziantep'in tek ihtiyacı olan suyu Gazianteplileri ile buluşturuyoruz" diye konuştu.

Alleben Göleti'ni Mart ayının son haftasında hizmete açmayı planladıklarını belirten Güzelbey, çok az bir eksiklerinin kaldığını, bunu da yerel seçimlerden önce tamamlayacaklarını ve bu mekanı hizmete açacaklarını kaydetti.

TOPLU TAŞIMAYI ÖZENDİRMEK ŞART

Kentin ulaşım sıkıntısını azami ölçüde çözmeye çalıştıklarını, bunda da kısmen başarılı olduklarını yineleyen Güzelbey, birçok köprülü kavşak ve yeni yolları ile alt geçitlerin yanında görev süresi içerisinde 7 adet daha alt geçit yapacaklarını bildirdi.

Şehirgösteren Mahallesi ile Dedeman Oteli Kavşağı'ndaki köprülü kavşak projelerinin hazır olduğunu ve yapımı için çalışmaların başladığını ifade eden Güzelbey, Kalyon Kavşağı, Gaziantep Lisesi, SGK Hastanesi önü, Çetinkaya Kavşağı, Karataş Erdem Koleji önüne birer adet köprülü kavşağın yapılmasının şart olduğunu kaydetti.

Bu kavşakların plan ve projelerinin hazır olduğunu, Şehirgösteren ile Dedeman Otel kavşaklarının 2014 yılı içinde hizmete girmesi gerektiğini belirten Güzelbey, bunun hemen devamında ise diğer kavşakların yapılmasının da gerektiğini belirtti.

Kendilerinin görev süresinin bu kavşakları yapmaya yetmeyeceğini ve bu açıdan diğerlerine başlamadıklarını belirten Güzelbey, sadece acil olan Şehirgösteren ile Dedeman Oteli önündeki kavşaklara başladıklarını, diğerlerinin de yapılmasının şart olduğunu kaydetti.

Gaziantep ulaşımına bir bütün olarak bakmak gerektiğini işaret eden Başkan Güzelbey, sadece köprülü kavşak veya alt geçit yapmakla trafik sorunun çözülemeyeceğine vurgu yaptı.

Gaziantep'te artık bazı yolların tek yönlü olması gerektiğini ifade eden Güzelbey, bunun çalışmasını yaptıklarını, görev süresi içerisinde bitiremeyecekleri projelere girmediklerini bildirdi. Bunun yanı sıra vatandaşların toplu taşımayı kullanmaya teşvik etmek gerektiğini ve raylı sistemin daha yaygın hale gelmesi gerektiğini aktaran Güzelbey, bu uygulamaların trafik sıkıntısını azamiye indireceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Asım Güzelbey Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title