Haberler

Gürültü Kirliliğine Billboardlı Çözüm

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri “Korna Çalmakla Trafik Açılmaz” kampanyası başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri "Korna Çalmakla Trafik Açılmaz" kampanyası başladı.

Kampanya kapsamında gürültü kirliliğinin en fazla olduğu 45 kavşağa 'Lütfen Kornaya Basmayalım' yazılı, üzerinde halktan seçilmiş kişilerin fotoğrafları bulunan billboardlar asıldı.

Gaziantep'te 171 adet ışıklı kavşak olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte yaptıkları incelemeler neticesinde, trafikten kaynaklı gürültü kirliliğinin yoğun olduğu 45 adet kavşak tespit ettiklerini belirttiler. Bu kavşakların hemen hemen tamamının, insanların yoğun olarak bulundukları iş yerleri, alışveriş merkezleri, konut alanları, okullar, parklar ve camilere yakın olan noktada yer aldığını vurgulayan yetkililer, toplum sağlığı açısından risk oluşturan bu durumun önlenmesi için hazırladıkları uyarı levhalarını kavşaklara yerleştirerek uyarıcı billboardlar hazırladı.

Kentteki gürültü kirliliği sorununa dikkat çekmek isteyen, bu soruna çözüm üretmeye çalışan bir proje üretmek istediklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Proje ile trafikte gürültü kirliliğini önlemek ve sürücülerin gereksiz yere klakson ve korna kullanımını azaltmayı amaçlıyoruz. Medeni bir toplumda insanların korna ve klakson kullanmadıklarını görüyoruz" dedi.

Gaziantep'in 2 milyona yaklaşan nüfusu ile metropol bir kent konumuna geldiğine dikkat çeken Güzelbey, tüm metropollerde olduğu gibi Gaziantep'te de araç sahipliği ve insan hareketliliği oranının yükseldiğini, bu durumun ise şehre en büyük yansımasının trafik yoğunluğunun artması olduğunu dile getirdi.

"Trafik yoğunluğu başlı başına bir sorun olmakla beraber, yanında sinsi olarak gelişen başka bir kirliliği de beraberinde getirmektedir, o da gürültü kirliliğidir" diyen Güzelbey, "Trafikten kaynaklı gürültü kirliliğinin iki temel nedeni vardır. İlki mekanik gürültüdür. İkincisi ise insan davranışlarından kaynaklı kirliliktir. Bizim bu projede temel hedefimiz insan davranışından, özellikle korna çalınmasından kaynaklı gürültü kirliliğinin önlenmesidir. İlimizde, trafik yoğunluğunun fazla olduğu kavşaklarda, araç sahiplerinin ihtiyaç olmayan, hatta fayda sağlamayan durumlarda dahi fazla şekilde korna kullandıklarını gözlemledik. Bu durum elbette trafikten kaynaklı stresin katlanarak artmasına neden olmaktadır" diye konuştu.

Projeye tüm vatandaşların katkı sunmasını isteyen Güzelbey, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler proje kapsamında, vatandaşlarımızın, çoğunlukla bilinç dışı nedenlerle kullandıkları araç kornasını gereksiz yere kullanmamaları konusunda uyarmayı ve bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Bunun için Gaziantep'in trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı kavşaklarına astığımız görsel ilanlarla istem dışı hareketlerin önüne geçmeye çalışıyoruz. Ayrıca dağıttığımız el ilanları, promosyon ürünleri ile bu soruna dikkat çekerek farkındalık oluşturma çalışması yürütüyoruz. Ama bu projede en fazla desteği çocuklardan ve gençlerden göreceğimizi düşünüyoruz. Proje kapsamında çocuklara ve gençlere yönelik de bilinçlendirme çalışması yapacağız. Onlardan ailelerine ait araçlarda, servislerde aracı süren şoförleri korna çalmamaları konusunda uyarmalarını isteyeceğiz. Çocuklar ve gençler bu projede bizim gönüllü destekçilerimiz olacaktır"

PROTOKOL İMZALANDI

Her iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalandığını da belirten Güzelbey, "Bu proje bu iki kurumumuzun koordinasyonunda ve öncülüğünde yürüyor. Ancak imzalanan olur ile projede İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, İl Emniyet Müdürlüğü'nün ve sivil toplum kuruluşlarına da belirli görevler ve sorumluluklar verilmiştir. Özellikle Şoförler Odası, Minibüsçüler Odası, Halk Otobüsçüler Odası, Okul Servisçileri Odası, Trafik Gönüllüleri Derneği gibi sivil toplum örgütlerinin desteğini çok fazla önemsiyoruz. Bu proje kapsamında sivil toplum öğütlerinin de aktif olarak görev üstlenmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"DAHA HUZURLU BİR GAZİANTEP HEDEFLİYORUZ"

Proje çerçevesinde, sürücülerin sık sık korna kullanma alışkanlıklarının değiştirilmesine yönelik dikkat çekici grafik temalar ve sloganlar kullanmayı planladıklarını aktaran Başkan Güzelbey, "Bu konuda gerekli medya çalışmaları yürütüldü ve materyaller hazırlandı. Bu süreçte billboard afişlerin kavşaklara asılması, bilinçlendirici levhaların trafik ışıklarına asılması, vatandaşlara ve sürücülere dağıtmak üzere bilgi verici el ilanları dağıtılması, farkındalık oluşturucu, özendirici ürünlerin dağıtılması, konu ile ilgili okullarda, sivil toplum örgütlerinde bilgilendirici toplantıların, eğitimlerin gerçekleştirilmesi ve kavşaklara yakın okullarda geleceğin büyükleri olan öğrencilere eğitim verilmesi çalışmalarının bir bölümü hayata geçti" açıklamasında bulundu.

Projenin nihai hedefinin huzurlu ve sağlıklı bir topluma erişmek olduğunu bildiren Güzelbey, "Gürültü kirliliği, özellikle trafikten kaynaklı gürültü kirliliği toplum huzuru ve insan sağlığının önündeki büyük engellerden birisidir. Büyük kentlerde insanların daha stresli, daha gergin ve huzursuz olmalarının nedenlerden birisi de trafikten kaynaklı bu kirliliktir. Bizler bu kampanya ile daha yaşanabilir ve huzurlu bir Gaziantep hedefliyoruz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asım Güzelbey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title