Haberler

Gümüşhane'nin kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlandı

Güncelleme:

Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Çimen'in Anıt Şeref Defteri'ne yazdığı mesajın okunmasıyla sona erdi.

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kutlamalarla ilgili ilk tören Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Cezayir Danışan ve Belediye Başkanı Ercan Çimen'in Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başladı.

Kutlamalara daha sonra Zafer Meydanı'nda devam etti. Buradaki törene, Vali Yavuz, Garnizon Komutanı Danışan, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Burada gaziler, Vali Yavuz'a Türk Bayrağı, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Danışan'a kurtarılmış vatan toprağı ve Belediye Başkanı Çimen'e de kentin anahtarını sundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Başkan Çimen, tarih boyunca hiçbir milletin toprağında gözü olmayan Türkiye Cumhuriyeti'nin, bugünlerde düşman kıskacına alınmak istediğini ifade ederek, "Kahraman Mehmetçikle, Anadolu'nun yiğit evlatları ile başa çıkamayacaklarını anlayan 1918'li yılların işgalcileri, PKK başta olmak üzere kiraladıkları katil örgütlerle bu millete düşmanlıklarını hep devam ettirmişlerdir. Düşman sadece silahla gelmiyor, bazen de sizin sevdiğiniz kılık ve kıyafetle karşınıza çıkıyor. Ama, unutmamak gerekir ki Allah'ın yardımıyla dün olduğu gibi, bugünde Kahraman ordumuz, şanlı polisimiz, yiğit insanımız el ele vererek bütün tehlikelerin üstesinden gelecek mücadeleyi vermektedir" dedi.

Çimen, Türkiye'nin tüm dünyada masum milletlerin kurtuluş vesilesi olacağını kaydederek, "Ey hainler, hain ve kirli ellerinizi de emellerinizi de ülkemizin üzerinden çekiniz. Şunu biliniz ki; sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şahlanan yeni Türkiye bugün de, gelecekte de tüm dünyada masum milletlerin kurtuluş vesilesi olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Başkan Çimen, kutlamalar kapsamında yapılacak olan müzik eğlence ve halk oyunları gösterilerini son günlerde yaşana terör olayları nedeniyle iptal ettiklerini sözlerine ekledi.

Tören, kurtuluş günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye ve madalyalar verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ercan Çimen AK Parti Cezayir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title