Haberler

Genelkurmay'dan ?soba Borusu' Benzetmesine Yalanlama

Genelkurmay Başkanlığı, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dempsey'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e "Terörle mücadele için bu soba borusu halinden çıkın" gibi ifadelerde bulunduğu iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dempsey'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e "Terörle mücadele için bu soba borusu halinden çıkın" gibi ifadelerde bulunduğu iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadelede kurumlar arası bilgi paylaşımının aksaksız olarak yürürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey'in Türkiye ziyareti sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e "Terörle Mücadele için bu soba borusu halinden çıkın", "Terörle mücadeleye yönelik Emniyet, Genelkurmay, MİT ve Dışişleri arasında koordinasyon eksikliğinden kaynaklı istihbarat hataları var" şeklinde ifadelerde bulunduğu iddialarına yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet adresinden duyurulan açıklamada, "Misafir ülke Genelkurmay Başkanlarının, ziyaretleri sırasında, ev sahibi ülkedeki muhataplarının kendi güvenlik meseleleri ile ilgili eleştirilerde bulunması söz konusu değildir. Bahse konu iddia tamamen gerçek dışıdır" denildi.

Başbakanlık genelgesi ile terörle mücadelede istihbarat desteği kapsamında Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ve ast birimler arasında çok yakın ve koordineli bir işbirliğinin tesis edildiğinin belirtildiği açıklamada, kurumlar arasında düzenli aralıklarla koordinasyon toplantıları yapıldığı, bilgi paylaşımının aksaksız olarak yürütüldüğü kaydedildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Martin Dempsey Necdet Özel Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title