Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Bolu Atatürk Stadyumu'nu Yenileyecek

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bolu Atatürk Stadyumu'nu yenileyeceklerini belirterek, Bolu'nun spor yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bak, Bolu'ya yapacakları projeler hakkında bilgi verirken, Boluspor ve amatör spor kulüplerine destek vereceklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bolu Atatürk Stadyumu'nu yenileyeceklerini belirterek, "Çok güzel, yaşayan bir stadyumu Bolu'muza kazandıracağız. Çok kısa zamanda başlayıp onun çalışmalarını süratle tamamlayıp ihalesini yapacağız." dedi.

Kentteki temasları kapsamında Valiliği ziyaret eden Bak, şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Erkan Kılıç ve protokol üyeleriyle görüştü, ardından yatırım değerlendirme toplantısına katıldı.

Daha sonra Bolu Atatürk Stadyumu'na geçen Bak, kentin spor yatırımlarıyla alakalı değerlendirmelerde bulunduklarını belirterek, spor yöneticiliği yaptığı dönemlerde Bolu'da çok sayıda kamp gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bolu'nun bir spor kenti olduğuna işaret eden Bak, kentin, özellikle futbolda takımların sezon başı hazırlıklarını yaptığı çok önemli bir yer olduğunu kaydetti.

Bak, kentte yapılan yatırımların zamanında bitirildiğini, kalan eksiklikleri tamamlayacaklarını, yeni talepleri de paylaşacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bolu'nun spor şehri olması yönünde çok daha büyük adımlar atacağız. Özellikle Yaşamkent Gençlik Merkezimiz bitti. Yakında tefrişat da tamamlamış olacak, onu açacağız. Yine Yaşamkent'te 100 kişilik spor salonu inşaatına başlıyoruz. Hayır uğurlu olsun, çocuklarımız için gençlerimiz için. Yine Sağlık Mahallesi'nde gençlik merkezi ve açık saha var. Onları da gerçekleştireceğiz. Yine mahalle tipi gençlik merkezleri yapılmış 5 ilçemizde. Mengen Yeniçağa, Göynük, Dörtdivan ve Kıbrıscık; bunlar da tamamlanmış, bir kısmı da son noktaya gelmiş. O yüzden biz de yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yine Bolu Merkez ve ilçelerinde 14 halı saha yapıldı, hizmete alındı. Yeni talepler de var onları da gerçekleştireceğiz."

Bakan Bak, kent için yapmayı planladıkları projelere değinerek, Bolu Aladağ'a bir gençlik kampı kazandırmayı amaçladıklarını, mevcut kampın yanına taştan, modern, uluslararası misafirin kalabileceği bir kampı hizmete açmayı planladıklarını anlattı.

Karaçayır bölgesinde 250 kişilik salon yaptıklarını ve cimnastik için salon talebi bulunduğunu, bunu da inşa edeceklerini aktaran Bak, Bolu'nun bütün hizmetleri hak ettiğini kaydetti.

Bak, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol'un projesinden bahsederek, "Kartalkaya'da gençlerin kayak öğrenmeleri için bir projesi var, onu destekliyoruz. İnşallah Bolu'nun çocukları kayakta da başarılı olacak. Cimnastikte başarılı işler yaptılar. Bolu'nun gururu, Suat Çelen Cimnastik Federasyonu Başkanı, ona da bir alkış verin çünkü Bolu'dan yetişmiş. İnşallah olimpiyatlarda da cimnastikçilerimiz bayrağımızı göndere çektirecek, İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletecek. O yüzden Bolu'ya bu yatırımlar hayırlı olsun. Bolu'da önemli bir konu var herkesin tartıştığı; şu anda bulunduğumuz stadyum. Bunu inşallah güzel bir stadyumla yenileyeceğiz. Çok güzel, yaşayan bir stadyumu Bolu'muza kazandıracağız. Çok kısa zamanda başlayıp onun çalışmalarını süratle tamamlayıp ihalesini yapacağız. Bolu'ya hayırlı olsun. Boluspor'a da başarılar diliyoruz. Boluspor, Türk futbolunun efsanesidir, çok futbolcu yetiştirdi Türk futboluna. Savaş başkana (Abak) da teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Amatör spor kulüplerinin taleplerini dinlediklerini, onlara da maddi destek sağlayacaklarını dile getiren Bak, bu konuda da çalışmaları çok kısa zamanda paylaşacaklarını bildirdi.

Boluspor'a da destek olacaklarını belirten Bak, "Başkan merak etme. Boluspor'u Süper Lig'e çıkart, yolun açık olsun başkan. Alkışlar başkana, destekler bizden. " dedi.

"Bolu'yu ayağa kaldıracağız"

Bak, Bolu'yu AK belediyecilikle buluşturacaklarını söyleyerek, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol'a destek istedi.

Demirkol'un kentin dertlerini bitireceğini vurgulayan Bak, "Başkan sen projeyi getir, biz destekleyeceğiz merak etme. Sen getir, gençler için proje getir. Biz bunları destekleyeceğiz." diye konuştu.

Bakanlığın çalışmalarının önemine değinen Bak, "Niçin bunları yapıyoruz? Bakın burada veliler var. Şunun için yapıyoruz; Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim en büyük görevlerimizden biri bağımlılıkla mücadele, uyuşturucuyla mücadele, içkiyle kötü alışkanlıklarla mücadele. O nedenle bu tesisleri yapıyoruz, bunları Bolu'muza kazandıracağız. Yine Bolu için 1000 kişilik öğrenci yurdu talebi var. Onun da ihalesine başlayacağız. Bolu'ya hizmet etmiş İzzet Baysal'ı da rahmetle anıyoruz. Bolu için eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Bolu'yu ayağa kaldıracağız, Bolu hizmet görecek, Bolu güzelliklerle tanışacak." ifadelerini kullandı

Daha sonra Boluspor Kulübünü ziyaret eden Bak, kulüp başkanı Savaş Abak ile görüştü.

Abak'ın takımla ilgili bilgi vermesinin ardından konuşan Bak, gelecek dönem Bolu için sporla, futbolla, spor turizmiyle ilgili çok daha güzel yatırımları gerçekleştireceklerini söyledi.

Türk futbolunda bir marka olduğunu belirttiği Boluspor'u takip ettiğini aktaran Bak, takıma başarılar diledi.

Hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi veren Bak, Boluspor'a ve amatör spor kulüplerine her zaman destek vereceklerini vurguladı.

Daha sonra Karaçayır Mahallesi'nde bulunan olimpik yüzme havuzuna geçen Bak, yarışlar için kentte gelen sporcularla buluştu.

Ardından Murat Canbaş Cimnastik Salonu'na giden Bak, sohbet edip fotoğraf çektirdiği sporcuların antrenmanını izledi.

Bak, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi ve Sporcu Eğitim Merkezi'ni ziyaretinin ardından kentten ayrıldı.

Bakan Bak'a, ziyaretlerinde Vali Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, AK Parti İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol ve diğer ilgililer eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Aşkın Bak Boluspor Gençlik Spor Bolu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title