Haberler

Gaziantep'te 38 Bin İş Yerine Denetim

Güncelleme:

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, 2023 yılında 38 bin 944 iş yerinin denetlendiği ve 24 bin 469'una ihtar ile idari yaptırım uygulandığı açıklandı. Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş ürünlere el konuldu.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, 2023 yılında 38 bin 944 iş yerinin denetlendiği ve 24 bin 469'una ihtar ile idari yaptırım uygulandığı açıklandı.

Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ekiplerince halkın sağlıklı ürünler tüketebilmesi, vatandaşların bilinçli tüketici olmasını sağlamak için farkındalık çalışmaları yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Yapılan denetimlerde 81 bin 689 adet son kullanma tarihi geçmiş ve süt, gazlı içecekler, çikolatalar, yağlar gibi birçok ürüne bozulması nedeniyle zabıta ekiplerimiz tarafından el konuldu. Vatandaşlarımızın da bu konuda hassas davranmaları gerekiyor. Hangi market veya gıda satan iş yeri olursa olsun, son kullanma tarihlerine baksınlar. Son kullanma tarihi geçmiş ürün satan iş yerlerini 153 zabıta ekiplerimize bildirmelerini toplum sağlığı açısından istirham ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Gaziantep Şahinbey Zabıta Yerel Haberler Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title