Haberler

Gaziantep ile Ludwıgshafen Kardeş Şehir Oldu

Gaziantep ile Almanya'nın Ludwigshafen kenti düzenlenen protokol ile kardeş şehir oldu.

Gaziantep ile Almanya'nın Ludwigshafen kenti düzenlenen protokol ile kardeş şehir oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey, Ludwigshafen Belediyesi ile birkaç yıldır çok iyi ilişkiler kurduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Ludwigshafen Belediye Başkanı Eva Lohse, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun, Dünya Vatandaşlar Örgütü Başkanı Young Hoon Kwaak ile Almanya, Çeçenistan, Güney Kore ve Çin'den gelen heyet katıldı. Ludwigshafen Belediyesi ile birkaç yıldır çok iyi ilişkiler kurduklarını belirten Asım Güzelbey, Ludwigshafen ile ilişkilerinin acı bir olayla başladığını daha sonra ise iki şehrin insanlarının arasında bir yakınlaşmanın geliştiğini ifade etti. Güzelbey, Ludwigshafen Belediye Başkanı Eva Lohse'nin de bu ilişkilerde çok büyük bir rolü olduğunu kaydetti.

Ludwigshafen Belediye Başkanı Eva Lohse ise dostluğun başlamasının acı bir olayla gerçekleştiğini belirterek, "Onun için ben bugün bu fırsatı değerledirerek şahsım ve delagasyonum adına Gaziantepli kurbanların ailelerine tekrar başsağlığı diliyorum. Bu acı olayın üzerinden 6 yıl geçti. Bu zaman içinde çok olumlu gelişmeler gerçekleşti. Şehirlerimiz arasında ilişki gelişmiş, ortaklıklar ve projeler hayata geçirilmiştir" dedi. Lohse, olayın yaşanmasının ardından Gaziantep ve şehirlerinde dostluğu geliştirici bir çok etkinlik düzenlendiğini, bu çalışmaların her iki şehir arasındaki dostluğun temeli teşkil eden umut verici çalışmalar olduğunu vurgulayarak, "Ben şuna inanıyorum kardeş şehir ilişkileri resmiyetle ancak desteklenir. Esas onu yaşatacak olan aktif vatandaşlar, okullar ve kurumlardır. Bu ilişkiler kendisiyle birlikte yeni şans ve imkanları da getirir. Önyargıların kaldırılması, bariyerlerin yıkılmasına vesile olabilir. Aynı zamanda yeni anlayışlar ve hoşgörü davranışları da oluşur. Her çeşit okul, dernek ve kurumlar arası ilişki ortak geleceğimize ivme kazandırır. Aynı zamanda daha insanca ve barış içinde yaşamamızı sağlar" diye konuştu. Konuşmaların ardından Güzelbey ve Lohse arasında her iki ilin kardeş şehir olmasını öngören protokol imzalandı ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

4 ÜNİVERSİTE ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Hatıra fotoğrafının ardından İpek Yolu üzerinde bulunan Gaziantep Üniversitesi, Çeçenistan'ın 2 üniversitesi ile Güney Kore ve Çin'deki üniversiteler arasında işbirliği protokolü imzalandı. 4 üniversitenin protokol töreninin ardından, katılımcılar birbirlerine çeşitli hediyeler sundu. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asım Güzelbey Ludwigshafen Eva Lohse Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title