Haberler

Fransız gazetesi Liberation, skandal bir karikatürle Gazzelilerle dalga geçti

Güncelleme:

Fransız gazetesi Liberation, yayınladığı "Gazze'de Ramazan" isimli küstah karikatürle, Gazze'de İsrail işgali nedeniyle açlıkla mücadele eden ve hayatlarını kaybeden Filistinlilerle dalga geçti.

Fransa'nın sol eğilimli gazetelerinden Liberation'un, İsrail'in aylardır ayrım gözetmeyen saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de Müslümanların kutsal ayı ramazanı konu edindiği ırkçı karikatürü tepki çekti.

Corinne Rey tarafından Liberation gazetesi için çizilen karikatürde, insani dramın yaşandığı Gazze'de ramazan ayının nasıl başladığı ele alındı.

Fransız gazetesi Liberation, skandal karikatüründe Gazzelilerle dalga geçtiCorinne Rey

İNSANLIK DRAMININ YAŞANDIĞI GAZZE'DEKİ DURUMLA DALGA GEÇTİ

"Gazze'de Ramazan" isimli karikatürde bir kadının, onun yanında dili dışarıda resmedilen bir çocuğun, enkazdan çıkan bir elin, öfkeli ve ağzından sular akan bir adamın ve ağzında kemik parçaları ile kaçışan farelerin yer aldığı görüldü. Karikatürde ağzından sular akarak resmedilen ve öfkeli olduğu anlaşılan adamın; kemikleri kapan fareleri kovaladığı, kadının ise adama "gün batımından önce olmaz" dediği an resmedildi.

Fransız gazeteden ırkçı karikatür tepkisi

TEPKİ ÇEKTİ

Sosyal medya kullanıcıları, her gün onlarca çocuğun İsrail'in zorla aç bırakması nedeniyle hayatını kaybettiği Gazze'de yaşanan insani dramı alaya alan karikatürü yoğun şekilde eleştirdi.

Bazı kullanıcılar karikatürün "Fransa'da İslam karşıtlığının" bir örneği olduğunu dile getirirken, bir grup da benzer bir karikatürün Ukrayna halkı için asla yapılamayacağını belirterek Batı'yı ikiyüzlülükle suçladı.

Kaynak: AA / Güncel

Liberation İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

JY:

HAHAHA..... KOMIK KIZILACAK BISEY GERCEKDEN COK KOMIK.

21
512
yanıtYanıtla
ali ihsan öndağ:

İnsanlık??

yanıt129
yanıt6
Vatansever:

Tipik bir CHP zihniyeti

yanıt84
yanıt155
Mutlu Mesut:

Türkçe yazmayı da bilmediğine göre bu da onlardan...

yanıt34
yanıt2
Bertan Kebapci:

Yazıklar olsun. Allah hepsini görüyor

yanıt46
yanıt4
Kutadgu Bilig:

Bunu genel olarak düşünme JY özelde sende yaşarsın birgün elden ayaktan düşersin gücün kuvvetin çekilir. kimse yardımına gelmez bir inme iner aç kalırsın sevdiğin yemek yanındadır uzanamazsın. komik mi o gün bizde bilirsek gülelim mi?

yanıt47
yanıt3
Verdik y gorduk etkiyi:

Bu islam karsitligi degil insanlik karsitligi. Icinde vicdan tasiyan herhangi bir canli o veya bu sebeple izdirap ceken baska bir canliya kayitsiz bile kalamazken, dalga gecebilecek seviyeye ulasmak kotulugun nirvanasidir. Bunun milliyetle de alakasi yoktur, dinle de...

358
10
yanıtYanıtla
Nilay Durmaz:

Medeniyet dediğin tek dişi kalmış Canavar.

304
11
yanıtYanıtla
Yusuf GÜÇLÜ:

Siz insanmisiniz be. Dünya hayvanlarin kontrolünde maalesef

172
4
yanıtYanıtla
Mehmet Bilge:

Bunlar vicdanı olmayan, medeniyetin arkasında gizlenmiş barbar topluluklar.

158
6
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title