Haberler

    Fransa artık başka ülkelerden imam almayacak! 3 ülkeye mektup gitti, listede Türkiye de var

    Güncelleme:

    Fransa 1 Ocak'tan itibaren yabancı ülkelerden imam kabul etmeyecek. Görevli imamların başka ülkelerin devlet görevlisi olmasının engellenmesi amacıyla yapılan düzenleme çerçevesinde Fas, Tunus ve Cezayir'e karar bildirildi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron 2020'de yaptığı konuşmada; Türkiye, Cezayir ve Fas'tan gelen imamların sayısının 300 olduğunu, bu uygulamadan vazgeçeceklerini belirtmişti.

    Fransa İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak'tan itibaren ülkeye Fas, Cezayir, Tunus gibi ülkelerden imam gönderilmesi uygulamasına son verileceğini duyurdu.

    3 ÜLKEYE MEKTUP YOLLANDI

    Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 1 Ocak'tan itibaren ülkeye yabancı ülkelerden imam kabul edilmeyeceğini açıkladı. Fransa'ya imam yollayan ülkelere bir mektup gönderdiğini belirten Darmanin, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 2020 yılındaki "İslam'a dayalı bölücülükle mücadele" konuşmasında gündeme getirdiği değişikliğin gelecek yılın başından itibaren yürürlüğe gireceğini duyurdu.

    İMAMLAR 1 NİSAN'DAN İTİBAREN YENİ BİR STATÜYE SAHİP OLACAK

    Fas, Tunus, Cezayir gibi ülkelerden daha önce gönderilen imamların statülerini değiştirmeleri için mart ayının sonuna kadar süre verileceğini belirten Fransız Bakan, bu imamların 1 Nisan'dan itibaren yeni bir statüye sahip olacağını ve ücretlerinin doğrudan bağlı bulundukları cami derneği tarafından ödeneceğini açıkladı.

    KENDİ İMAMLARINI YETİŞTİRECEKLER

    Söz konusu yasa ile Fransa'da görevli imamların başka ülkelerin devlet görevlisi olmasının engellenmesi amaçlanıyor. Ayrıca, Fransa kendi imamlarını yetiştirmek için eğitim olanaklarını da artırmayı planlıyor.

    LİSTEDE TÜRKİYE DE VAR

    Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 2020 Şubatında yaptığı "İslam'a dayalı bölücülükle mücadele" konuşmasında Fransa'ya imam gönderilmesi uygulamasına son verileceğini açıklamıştı. Türkiye, Cezayir ve Fas'tan Fransa'ya gelen imamların sayısının 300 olduğunu, bu uygulamadan vazgeçeceklerini açıklayan Macron, imamların da Fransa'da yetişmesi ve Fransızca bilmeleri gerektiğini ifade etmişti. Söz konusu konuşmanın ardından hazırlanan "Cumhuriyet İlkelerine Saygıyı Güçlendiren Yasa Tasarısı", Fransa'daki camilerin yurt dışından finanse edilmesinin engellenmesini de öngörüyor.

    ALMANYA DA KENDİ İMAMLARINI YETİŞTİRECEK

    Almanya'da da Federal İçişleri Bakanlığı aralık ayının ortasında Almanya'da görev yapan imamların Türkiye'den gönderilmesi uygulamasını sonlandırmak ve eğitimin Almanya'da verilmesini sağlamak üzere Türkiye ile anlaşıldığını açıklamıştı. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser anlaşmayla ilgili olarak "Bu, Almanya'daki Müslüman cemaatlerin topluma katılımı ve entegrasyonu açısından önemli bir dönüm noktasıdır. Bizim dilimizi konuşan, ülkemizi tanıyan ve değerlerimizi paylaşan vaizlere ihtiyacımız var" demişti. Almanya'ya Türkiye'den gönderilen imamlar, Diyanet İşleri'ne bağlı devlet memuru statüsünde Almanya'da görev yapıyordu.

    Kaynak: Deutsche Welle / Güncel

    Türkiye Cezayir Fransa Tunus Fas Politika Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (19)

    Tutankamon Hoca:

    Onlasrda biliyor imamların maksatlarını Helal olsun

    244
    321
    yanıtYanıtla
    Hsn:

    Biz asıl senin gibilerin maksadını biliyoruz ama boşa kürek çekiyorsunuz

    yanıt257
    yanıt147
    İbrahim Demirel:

    Özgür avrupa, laik fransa.. Kendi düşüncesinden başka hiç bir düşünceye saygısı olmayan zavallılar. Sen bu kararın ile İslamın önüne geçebileceğini mi sanıyorsun Dün almanyanin göbeğinde cuma namazına gittim. Benim gibi milyonlarca Müslüman var avrupada. Bunu engelliyemezsiniz. O ezan her yerde okunacak, O namaz her yerde kılınacak.

    215
    95
    yanıtYanıtla
    Deniz Fırat:

    Avrupa'da yarin namaz kilnmayacak deseler hic kimse bir sey yapamaz. Dua edin burada adalet var,

    yanıt42
    yanıt48
    haylaz_7367:

    eminim kendini çok akıllı sanıyorsun, ne zaman ezan sustu ki! din iman deyip insanları sindirip susturmaya alışmışsınız

    yanıt8
    yanıt9
    Oğuzhan Y:

    yazık oldu artık euro zengini olamayacak imamlar..

    182
    69
    yanıtYanıtla
    haylaz_7367:

    oralarda onca imam varsa, gurbetçi kardeşlerimiz yıllarca bizi ezana hasretiz diye kandırdılar mı

    yanıt4
    yanıt3
    Osman Tokgonul:

    Tam isabet . Size bir şey diyeyim mi . adamlar bizden önce ileriyi görüyor , inanın buna .

    96
    51
    yanıtYanıtla
    Kerem Kerem:

    Kemalist bir zihniyete sahip değilim tam tersi antikemalistim ancak Kesinlikle haklılar gelen imamlar radikalci mi İsidci mi yoksa geldiği ülkenin ajanı mi bilinemez kendi bünyesinden yetişmesi daha mantıklı soyle düşünün ABD İsrail Rusya vb. sizin ülkenize papaz haham keşiş gonderiyor tepkiniz ne olur

    96
    45
    yanıtYanıtla
    Öznur:

    İmamları nasıl yetiştirecekler acaba? İsrail'de İslam üniversitesi var ama sadece kendi uygun gördüğü kişiler farklı amaçlar için okuyor. Yıllarca Mekke imamlığı yapmış ve Yemen'e saldırmaları için vaaz vermiş kişinin de İsrail ajanı sahte imam olduğu anlaşıldı. Zaten yeni Avrupa islamsızlaştırılmak isteniyor. Dinimizi itibarsızlaştıracaklar.

    76
    54
    yanıtYanıtla
    Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title