Haberler

Evren'in Mahkemedeki Son Sözü: Avukatıma İştirak Ediyorum

Güncelleme:

12 Eylül Davası'nda müebbet hapis cezası alan Kenan Evren mahkemedeki son sözünde, "Avukatıma iştirak ediyorum." ifadelerini kullandı.

12 Eylül davasında Kenan Evren'e müebbet hapis cezası verildi. Hüküm açıklanmadan önce Kenan Evren'in son sözü ''Avukatıma iştirak ediyorum'' şeklinde oldu.

HASTA ŞEKİLDE DURUŞMAYA KATILDI

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müdahiller ve avukatları ile sanık avukatı katıldı. Ankara GATA'da bulunan Kenan Evren ile İstanbul GATA'da bulunan Tahsin Şahinkaya'ya sesli ve görüntülü sistemle bağlandı. Evren ve Şahinkaya, yataklarında yastık desteğiyle, yarı yatar vaziyette duruşmayı takip etti.

SON SÖZÜ: AVUKATIMA İŞTİRAK EDİYORUM

Ankara GATA'da bulunan ve hüküm öncesinde sesli ve görüntülü sistemle savunması sorulan Kenan Evren, "Avukatıma iştirak ediyorum" dedi.

İstanbul GATA'da bulunan Tahsin Şahinkaya ise "Avukatımın savunmasına katılıyorum. Başka söyleyeceğim bir şey de yok" diye konuştu. Heyetçe yaptıkları müzakerenin ardından Mahkeme Başkanı Oktay Saday hükmü açıkladı.

İlgili Haberler

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ, CEZA HAFİFLETİLDİ

Saday; Evren ve Şahinkaya'nın 21 Aralık 1979'da dönemin Başbakanı'na verdikleri muhtırayla Anayasa'yı ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs suçunu işledikleri, 12 Eylül 1980'de de cebren Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı tağyir, tebdil veya ilgaya ve bu kanun ile teşekkül eden TBMM'yi ıskat ve cebren men suçunu işledikleri gerekçesiyle eylemlerine uyan 765 sayılı TCK'nın 146/1. maddesi gereğince "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Sanıklar hakkında, zincirleme suç maddesinin uygulanmasına yer olmadığına karar verildiğini belirten Saday, sanıkların duruşmadaki tavır ve hareketleri ile dosya kapsamı ele alınarak, takdiri indirimle bu cezanın "müebbet hapse" çevrildiğini kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tahsin Şahinkaya Kenan Evren Güncel Haberler

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

500

Yorumlar (74)

hayrettinıbıfan.com.tr:

O zamanı yaşayanlar ne çektiklerini iyi bilir,Evren paşa yapılması gerekeni yaptı...

16
30
yanıtYanıtla
demokrat:

Hapisde gebersin

25
16
yanıtYanıtla
SOSYAL DEMOKRATMKS@KK.COM:

Sen nasıl demokratsın ? Sosyal demokrat olduğunu söylüyorsun tayyibe karşı görüştesin ama Kenan evrene hakaret ediyorsun Kenan Evren o zaman ki lider erbakanın mahvettiği yönetimden kurtarmıştır git araştır sonra yaz sen sosyal demokratsın...

yanıt0
yanıt0
demokraterdog@gmx.de:

Sen evvela tarih oku, Evren Türkiyenin aydını söndürdü, 1500 profesör protestoya girdi. Sağya şeker, sola kamçı ve idam. Erbakanın o dönemde anca yüzde beşi vardı. Köylerde devrimcilik öndeydi, şeriatcı gerici bulamıyordun.

yanıt0
yanıt0
şenol selçuk:

bunların anayasasını halk yüzde 90 la kabul etti. ozaman halka da mühebbet verin...

28
7
yanıtYanıtla
zuhal:

sanki kenan evren keyfi olarak darbe yapmış gibi konuşuyorsunuz,sanki herşey güllük gülistanlıktı da kenan evren canı istediği için darbe yaptı...günde 20 tane insanın öldüğü zamanda ülkeyi kendi kaderine mi terk etseydi...

26
7
yanıtYanıtla
Hakanhumanj71@gmail.com:

Zuhal hnm tbr ederim adı darbe diye itici geliyor herkes sallıyor ama içeriğini analiz eden yok

yanıt0
yanıt0
Ülkücükonyali_gokturk@hotmail.com:

Yok kardeşim işde sen bunu söyle diye darbe yaptılar ilk önce olayları çıkarttırdılar daha sonra memleket ne hale geldi boşmu duralım diyip darbeyi yapdılar devleti yönetimi ele aldılar.Önce kargaşa sonra rahatlık diye gösterip milleti yediler ;)

yanıt0
yanıt0
PINARBerfin_0925@hotmail.com:

Darbe zaten kötüdür de bi de şöyle bak ben o dönemin genciydim sorgusuz sualsiz herkesi aldı içeri bir sağdan astı bir soldan bunun bedeli olmasın mı tabi canı yanan siz değilsiniz kolay konuşmayın öyle. Bak geberemiyor bile yaptıklarının günahlarını cekiyor

yanıt0
yanıt0
Kenan PAŞAÇOKYAŞA:

Kenan Paşa her ne kadar hainler size saldırıp mahkum ettirse de gerçek Anadolu insanı sizi unutmayacaktır, demokrasiden dem vuran hainler soruyorum hadi darbe olmasın bitirin bu terörü.

16
17
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title