Haberler

Donald Trump'a emlak dolandırıcılığından 354,9 milyon dolar para cezası

Güncelleme:

New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla yargılandığı davada eski ABD Başkanı Donald Trump'a 354,9 milyon dolar para cezası kesildi. Öte yandan Trump'ın 3 yıl New York'taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmasına ve bankalardan kredi almasına yasak getirildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisi, çocukları ve şirketleri hakkında "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" gerekçesiyle açılan davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

TRUMP VE ÇOCUKLARINA PARA CEZASI

Yargıç Arthur Engoron, uzun süredir kamuoyunu meşgul eden davayla ilgili kararını açıkladı. Engoron, "emlak sektöründe hileli işler yapmaktan" Trump'a 354,9 milyon dolar, çocukları Donald Trump Jr. ve Eric Trump'ın her birine 4'er milyon dolar, şirketin eski mali işler müdürüne de 1 milyon dolar para cezası verdi.

TRUMP'IN 3 YIL ŞİRKETLERİNDE YÖNETİCİLİK YAPMASI YASAKLANDI

Davadaki toplam 364 milyon dolar para cezasının yanı sıra Trump'a 3 yıl, çocuklarına da ikişer yıl New York'taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmalarına ve bankalardan kredi almalarına yasak getirildi.

Trump, New York'ta 2 Ekim 2023'ten bu yana devam eden duruşmalara zorunlu olmadığı halde defalarca katılmış, davanın "siyasi saiklerle" açıldığını savunarak hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıktan yargılandığı davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

TRUMP HAKKINDAKİ DOLANDIRICILIK DAVASI

New York Başsavcısı Letitia James, Trump'ın, üç çocuğu ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürdüğü iddianamede, yargıçtan Trump ve çocuklarının New York'ta şirket kurmalarını, 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını ve 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmalarını talep ediyordu.

Yargıç Arthur Engoron, "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla açılan davada eski Başkan Trump ve "Trump Organization" adlı şirketinin anlaşmalar ve finansman sağlama evrakında varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına ilişkin iddiaların mahkemede değerlendirilmesine hükmetmişti.

Engoron, 35 sayfalık kararında Trump ile şirketi ve yöneticilerinin, yıllık finansal durumları hakkında sürekli yalan söyleyerek uygun şartlarda kredi ve düşük sigorta primi elde ettiklerini belirtmişti.

2 Ekim 2023'te başlayan duruşmalar, 11 Ocak'taki kapanış konuşmalarıyla sona ermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Donald Trump New York Dolandırıcılık Hukuk Emlak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Sencer:

Keşke bizdede öyle bir yargı sistemi olsa

107
2
yanıtYanıtla
Medeni Bingöl:

Sevgili kardeşim Böyle şeyler ülkemizde kanunen yasak

yanıt61
yanıt1
necati sari:

Kendi ülkesinde kanun olsa ne olur Dünyanın kanını emiyorlar son 20 yılda milyonlarca masum kadın çocuk öldürdüler Kanunları kendi çıkarlarına hizmet ediyor Sokaklarında yüz binlerce uyuşturucudan zombi olmuş insan evsiz insanlar ile dolu amerika nın kanunu adaleti bu son 3 Ayda gazzede 17 bin çocuğun katline ortak olan amerika adaleti varsa bunlara dur desin

yanıt8
yanıt5
Medeni Bingöl:

ABD veya başka ülkede olması çok doğal Bizim ülkede terfiye ederler aferin derler madalya Verirler

62
4
yanıtYanıtla
Heyy Heyyy:

çerez parası ona

52
0
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

ABD silah lobisi çaktırmadan öder, cebinden kuruş çıkmaz ..

7
2
yanıtYanıtla
Emre BİROL:

Olaya bakarmısın komedi gibi :D Adam birşey çalmamış sadece mal varlığı değerinden fazla gösterip teminat yaptığı için ceza alıyor. Bu adam başkanlık yapmış birisi, oldukça zengin fenomen de biri ama birisi çıkıp şikayet edince yasalar diyor kii hopppp turp murp dinlemem yapıştırırım. Bizde ne oluyor çalan çalana çalmak atasporu olmuş halde kim daha iyi çalıyor diye yarışıyorlar ceza alan yok. Vur vergiyi garibanın sırtına zengin şişko filler tepişip dursun üsttü ohh ne ala memleket :DDD

4
1
yanıtYanıtla
Zaky:

Bunlarmi musluman bizlermi bazen derin derin dusunuyorum.. Hirsizlik din gozetmeden heryerde ama yargi olunca iste insanlar korkuyor. Bizde zaten adalet yargi yok o yuzden ben muslumanin diyende caliyor demeyende..

3
1
yanıtYanıtla
Aras Aras:

Bizdeki hırsızın dostuydu

3
0
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Vay be demek böyle kanunlarda varmis böyle cesaretli hakimlerde varmis,türkiyede eski bir cumhurbaskanina veya basbakana ceza verecek yargi yok canim onlar adaletin kitabini degil partilerin kitabini acarlar

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title