Haberler

Eroğlu Downer Görüşmesi

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Downer'ı kabul etti Downer:"Birleşmiş Milletler'in New York’ta gerçekleştirdiği görüşmelerin oldukça yararlı geçtiği görüşündeyim"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, "Birleşmiş Milletler'in New York'ta gerçekleştirdiği görüşmelerin oldukça yararlı geçtiği görüşündeyim" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Downer'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığında yapılan görüşmede Downer'e BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ile diğer BM yetkilileri eşlik etti. Görüşmede, Eroğlu'nun Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör ile müzakere heyeti de hazır bulundu.

Downer, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Eroğlu'yla güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, liderlerin New York ziyaretleriyle ilgili değerlendirmelerini dinleme şansı bulduğunu ifade etti.

BM'nin, New York'ta gerçekleştirilen görüşmelerin oldukça yararlı geçtiği görüşünde olduğunu değerlendiren Downer, artık liderlerin sonraki adımlarıyla ilgili çalışma yapmaları gerektiğini belirtti.

Downer, New York'taki temasları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Temsilcisi Osman  Ertuğ ile Rum Müzakerecisi Mavroyannis'in çalışmalarına ara verdiğini belirterek, Ertuğ ile Mavroyannis'in üzerinde uzlaşacakları ortak bir metin hazırlayacaklarını söyledi. - Lefkoşa

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title