Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cenevre'den Ümidi Olan Var mı?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'ya mülteci akınıyla ilgili "Suriye'de bunlar yaşanırken, soruyorum ben; bu akım nasıl durdurulacak?" sorusunu yöneltti, "Cenevre'den ümidi olan var mı?" dedi.

Ekvador'da konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cenevre görüşmelerinin ertelendiğini anımsatarak, Suriye'de oluşan yeni sığınmacı akımına dikkat çekti.

AVRUPA'YA ZOR SORU; "BU AKIM NASIL NASIL DURDURULACAK?"

Konuşmasında Cenevre görüşmelerinin ertelendiğini anımsatan Erdoğan, "Bu görüşmeler devam ederken, Suriye halkına yönelik hava bombardımanları ve saldırılar da devam ediyordu. Son olarak Halep'e yönelik saldırılar neticesinde binlerce sivil Türkiye'ye doğru harekete geçti. Avrupalı dostlarımız bizden mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Suriye'de bunlar yaşanırken, soruyorum ben; bu akım nasıl durdurulacak?" diye sordu.

SALDIRILAR DERHAL DURDURULMALI

Toplantılar devam edereken Rusyanın ve Rejim güçlerinin saldırılarını durdurmadığını ifade eden Erdoğan, " Rusya, rejim, ağır bombardımanlar altında bu insanları tutarken, bu insanların oradan kaçmaktan başka bir çözümü olabilir mi? Bu insanlar nereye gidecekler? Müzakerelerin netice vermesi için bu saldırıların derhal durdurulması gerekmiyor mu?

"CENEVRE'DEN ÜMİDİ OLAN VAR MI?"

Bu saldırıları durduramayan dünya, bizden mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Mantıkla bağdaşmayan, hiçbir stratejide olmayan böyle bir anlayış olabilir mi? Önce bunu çözmemiz gerekiyor. Şu anda Cenevre anlaşması durdu. Şimdi soruyorum; Cenevre'den ümidi olan var mı? Tabii ki muhalefet böyle bir yaklaşıma, böyle bir anlayışa olumlu yaklaşmayacaktır. Burada oynanan oyuna, kurulan tuzağa da muhalefet gelmeyecektir" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cenevre Suriye Rusya Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

İŞTE HABERMobil-IOS:

Sen ilk önce kendi ülken iç güvenliyini sagla ama nerde boş kafana sokmuşsun bsşkanlık ta başkanlık ama olamıycan

0
0
yanıtYanıtla
İŞTE HABERMobil-IOS:

Avrupa senin ne mal oldugunu basıl zengin oldugunu bilalın gemilerini pararyı verdileröi sana geleceyıni bildikleri için oyalıyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Caner canMobil-IOS:

Madem operasyonlarda bizim masum askerlerimiz can veriyor , bu nedenle tankla yık geç o mahalleleri kurunun yanında yaşta yanacak tabiki.

0
0
yanıtYanıtla
MantikMobil-IOS:

Bir alman kadar milliyetci olamadik bu kadar hayin yasadikca olamayiz da!! Biraz örnek alin almanlardan nankörler size diyorum!! Adamlar devletine vatanina nasil sahip cikiyor!! sen sahip cikmazsan sanada cikmazlar ama malesef herseyden faydalaniyorlar

0
0
yanıtYanıtla
HAMBURGLU Mobil-IOS:

Kapıları açan sensin Suriye'nin sorunu benim sorunum diyen sen işide müsahama gösterip göz yuman sen üç milyarı alan sen o Zaman ağlamayacaksın Avrupa mecbur değil islam olan birini kabul etmeye

0
0
yanıtYanıtla
KasimMobil-IOS:

Bizimde sende umidimiz yok. Ulkeyi kan goturuyor her gun Sayin Erdogan. Nerede sozlerin??????

0
0
yanıtYanıtla
Emir KaanMobil-IOS:

Yok yok yok yeryüzünde zülme karşı ses çıkaran tek lider sensin Erdoğan sana verdiğim oylar milyonlarca kez helal olsun

0
0
yanıtYanıtla
Mehmet aydın Mobil-IOS:

Davos Ruhunu dünyaya hükümran kılacak büyük usta! Büyüksün büyük..

0
0
yanıtYanıtla
DİRİLİŞ ERTUĞRUL Mobil-IOS:

DÜNYA 5TEN BÜYÜK. AHMAKLARA HEP SÖYLEMELİSİN. SANA DIKTATÖR DIYENLERI ÇİVİLEMELİSİN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title