Haberler

AK Parti'nin Yerel Seçimlerde Ankara Adayı Melih Gökçek

Güncelleme:

Ankara'da 4 dönemdir üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek, Mart 2014 yerel seçimleri için yeniden aday gösterildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 5'i büyükşehir, 10 belediye başkan adayını açıkladı. AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak Melih Gökçek'i tekrar aday gösterdi.

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, 10 belediye başkan adayını da açıkladı. Erdoğan adayları açıklarken, adaylarının açıklandığı şehirlerde yapılan hizmetler de sinevizyon gösterisi ile partililere izlettirildi.

Erdoğan'ın açıkladığı 10 belediye başkan adayının isimleri şöyle:

*Gümüşhane Belediye Başkan Adayı, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen.
*Bartın Belediye Başkan Adayı, Dr. Seyfettin Kalay. (Eski AK Parti Bartın milletvekili adayı)
*Kırşehir Belediye Başkan Adayı, mevcut Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci.
*Amasya Belediye Başkan Adayı, mevcut Belediye Başkanı Cafer Özdemir.
*Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı, mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban.
*Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç.
*Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan.
*Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki.
*Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut Belediye Başkanı Tahir Akyürek.

ANKARA'YA GÖKÇEK

AK Parti, başkent Ankara için sürpriz yapmadı ve Melih Gökçek'i yeniden aday gösterdi.

DÜNDEN BUGÜNE MELİH GÖKÇEK

25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı'nı kazandı.

1989 yerel seçimlerinde ikinci defa Keçiören Belediye Başkanlığı görevine aday oldu. Fakat seçimi kazanamadı.

1991 yılı hem siyasi hem bürokratik hayatında dönüm noktası yaşayan Gökçek, ANAP'tan istifa ederek Refah Partisi'ne geçti. 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde Refah Partisi Ankara milletvekili olarak meclise girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu.

1994 Türkiye seçimlerinde 6.500 oy farkla büyükşehir belediye başkanlığını kazandı. Belediye Başkanlığı görevindeyken "Periler Ülkesinde" adlı heykeli Altınpark'tan kaldırtırken sarf ettiği "Böyle sanatın içine tükürürüm" sözü, tartışmalara neden oldu.

ANKARA'DA REKOR KIRDI

Refah Partisi'nin kapatılması üzerine Fazilet Partisi'ne geçen Gökçek, 1999 yılı belediye seçimlerinde ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu, yapılan seçimlerde %55 oyla ve 30.000 oy farkıyla Ankara tarihinde iki kez üst üste seçilen ilk Belediye Başkanı oldu.

2004 yerel seçimlerinde üçüncü kez yine aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez üç dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen kişi oldu.

29 Mart 2009 yerel seçimleri seçimlerinde 4. kez aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez dört dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen kişi oldu.

Başkanlık yaptığı dönemde Büyükşehir belediyesi "Avrupa Şeref Bayrağı" (2001) ve "Avrupa Şeref Plaketi" (2003) ile ödüllendirildi.

10 Ekim 2009 tarihinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkilerde dünyada örnek teşkil edecek çalışmalar yapan kentler ve belediyelere verilen en büyük ödül olan Avrupa Ödülü'nü parlemento başkanı Luis Marie de Puıg'den aldı.

Mayıs 2010'da OICC Toplantısı'nda Belediye Projeleri alanında 4 ayrı kategoride verilen ödüllerin 3'ünü toplayan Ankara, "Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi" ile Kentsel ve Bölgesel Planlama Birinciliği'ni, "Göksu Park" ile Çevre Düzenlemesi Birinciliği'ni ve "Mogan Park" ile de Çevre, Koruma ve Sürdürülebilir Kalkınma İkinciliği'ni 54 ayrı ülkeden 170 temsilcinin arasında kazandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Melih Gökçek Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title